Hideo Kojima neden çizgisel oyunlar yapmak istemediğini açıkladı

Hideo Kojima neden çizgisel oyunlar yapmak istemediğini açıkladı
Death Stranding'in geliştiricisi Hideo Kojima yaklaşmakta olan oyununu açık dünya deneyimi haline getirmeye karar verdiğini ve Metal Gear Solid V: The Phantom Pain'den sonra çizgisel oyunlar yapmaya geri dönmesinin zor olduğunu söyledi.Kojima...

Death Stranding'in geliştiricisi Hideo Kojima yaklaşmakta olan oyununu açık dünya deneyimi haline getirmeye karar verdiğini ve Metal Gear Solid V: The Phantom Pain'den sonra çizgisel oyunlar yapmaya geri dönmesinin zor olduğunu söyledi.

Kojima Death Stranding'in yeni tanıtımlarla sahne aldığı Gamescom 2019 fuarında 4Players.de ile yaptığı röportajda şunları aktardı:

"Açık bir dünyada aksiyon oyunu deneyimledikten sonra diğer şeylere geri dönemiyorsunuz. Etkileşimler yüzünden düşündüğüm buydu. Tabii ki oyun yapmanın başka yolları da var. Örneğin çizgisel bir oyun. Ancak bir oyunda geniş çaplı bir dünyaya sahip olma deneyimimden sonra geri dönemem. Bununla birlikte asıl sorun teknoloji. Tabii ki açık bir dünya yaratmak teknik olarak zordur. Oyuncular açık dünyada mümkün olan en yüksek özgürlüğe sahip. Yani oyuncuların neler yapacağından asla emin olamazsınız. Bu bağlamda açık dünya bir oyunda hikaye anlatımı en büyük zorluktur. Gittikçe daha fazla özgürlük olması hikayenin bazen dikkat dağıtıcı hale geldiği anlamına gelir.

Bu yüzden Phantom Pain'de çizgisel başlayarak bir çeşit deney yaptım ve dünya açık hale geldiğinde hikaye bir şekilde kayboluyor. Bazı Hideo Kojima hayranları hikayenin arka planda yer almasından memnun değildi. Ancak bu çok bilinçli yapıldı. O zamanlar en büyük zorluk ve en büyük engeldi. Açık dünyayla birlikte hikayenin önemini azaltmak istemiyoruz, bu açıdan Hideo Kojima oyunlarının hayranları hayal kırıklığına uğramayacak."

Röportajın bir başka bölümünde Kojima'ya bir oyunun gelişim sürecine hayranların ve toplulukların dahil olması hakkındaki düşünceler de soruldu. Ancak geliştirici insanların çalışmalarında söz sahibi olmasına izin verilirse bunun vizyonunu tehlikeye sokacağını belirterek fikre açık olmadığını ortaya koydu. Tüm bunların yanı sıra Kojima, topluluğa kontrol şemaları gibi konularda değerli geri bildirimler almak için demo oyunlara şans verilmesi gerektiği görüşünde. Ancak sadece hayranlar farklı bir şey istediği için oyunlarının temel ilkelerini değiştirme gerekliliğine katılmıyor.

Hideo Kojima'nın merakla beklenen yeni oyunu Death Stranding 8 Kasım 2019'da PlayStation 4'e özel olarak gelecek.