Hasbro ile Activision arasındaki Transformers yayın kontratı sona erdi

Hasbro ile Activision arasındaki Transformers yayın kontratı sona erdi
Geçtiğimiz ay,  Activision'ın tüm Transformers oyunlarını sessizcedijital mağazalardan çektiğifarkedilmişti. Lisanslı oyunların açıklama yapmadan kaldırılmasının büyük olasılıkla bir lisanslama sorunu olduğu...

Geçtiğimiz ay,  Activision'ın tüm Transformers oyunlarını sessizce

dijital mağazalardan çektiği

farkedilmişti. Lisanslı oyunların açıklama yapmadan kaldırılmasının büyük olasılıkla bir lisanslama sorunu olduğu ve yayıncının yenileme başvurusu yapması gerektiği düşünülüyordu.

Transformers'ın yaratıcısı Hasbro, IGN'ye Activision ile olan yayın sözleşmesinin süresinin dolduğunu doğruladı. Bununla birlikte, şirket gelecekte oyun konsolları ve PC'ler hakkındaki planları konusunda yorum yapmadı. Serinin mobil oyunları ise mobil cihazlarda hala çalışıyor ve kullanıcılar tarafından oynanabiliyor.

Activision'un, Hasbro ile olan işbirliği yeniden sağlanacak mı, yoksa oyuncak şirketi kendi ihtiyaçları doğrultusunda video oyunları üzerinde çalışacak yeni bir ortak mı arayacak? Bunu yalnızca zaman gösterecek.

Transformers, Activision için ilk değil...

Özellikle lisanslı oyunların dijital mağazalardan kaybolması Activision için ilk değil. Daha önce; Deadpool, Spider-Man: Shattered Dimensions gibi Activision'ın Marvel oyunları da 2014'de kaldırılmıştı. Platinum'un Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan da bir başka lisanslı Activision oyunuydu ve 2017'de çevrimiçi mağazalardan kayboldu.

Activision, Michael Bay'ın aksiyon filminden uyarlanan oyun Transformers: The Game'ın çıkış yaptığı 2007 yılından beri, serinin oyunlarını konsollar ve PC için yayınlıyordu.