H1Z1 stüdyosu Daybreak'te işten çıkarmalar başladı

H1Z1 stüdyosu Daybreak'te işten çıkarmalar başladı
Daybreak Game Company, oynaması ücretsiz battle royale oyunu H1Z1'in arkasındaki geliştirici ve çeşitli departmanlarda yaklaşık 70 çalışanı işten çıkardı.Eski Daybreak Başkanı John Smedley daha sonra silinen tweet'lerinde işten...

Daybreak Game Company, oynaması ücretsiz battle royale oyunu H1Z1'in arkasındaki geliştirici ve çeşitli departmanlarda yaklaşık 70 çalışanı işten çıkardı.

Eski Daybreak Başkanı John Smedley daha sonra silinen tweet'lerinde işten çıkarmaları duyduğuna üzüldüğünü ve 70 kişinin çok fazla olduğunu yazdı.

Smedley: "İşler iyi idare edilseydi, bu insanlar bundan 10 yıl sonra hala burada çalışacak kadar iyi insanlardı. Gerçekten çok kızgınım. Aralık ayında çalışanların DaybreakGames tarafından neye maruz kaldıklarını açıklıyor." diye ekledi.

Raporlar, Daybreak'in Austin ofisinin durumdan en çok etkilendiğini ancak şirketin bu durumun reddettiğini ileri sürüyor. Variety'e yapılan resmi açıklama şöyle:

"Austin ofisimiz kapanmıyor. Gelecek yıllarda sürekli başarı için kendimizi en iyi şekilde konumlandırmamızı sağlayacak şekilde yapımızı uygun hale getiriyoruz. Çabalarımız organizasyon içinde bazı değişiklikler yapmamızı gerektirdi ve bu zor zamanda etkilenenleri desteklemek için elimizden geleni yapıyoruz. Verimliliğimizi iyileştirmek ve kaynakları yeniden düzenlemek için mevcut oyunlarımızı desteklemeye ve gelecekteki oyunlarımızın gelişimine odaklanmaya devam ediyoruz."

H1Z1'in düşüşü mali sıkıntılara yol açıyor

H1Z1'in geliştiricisi Daybreak'in iş gücündeki sıkıntıları bu yıl ikinci kez yaşıyor. Nisan ayında, yapılanmanın bir parçası olarak açıklanmayan sayıda pozisyonda işten çıkarmalar yaşanmıştı.

H1Z1'in oyuncu tabanı ve izleyicilerin ilgisindeki düşüş şirketin küçülmeye gitmesine sebep olabilir. Oyunun 2018 başlarında başlatılan profesyonel ligi Kasım ayında kapatılmıştı.