GTA 5 ana şirketi Take-Two, maliyetlerini azaltıyor

GTA 5 ana şirketi Take-Two, maliyetlerini azaltıyor
GTA 5 ana stüdyosu Rockstar Games'in sahibi Take-Two, maliyetlerini azaltma kararı aldı.

Rockstar Games ve 2K'nın sahibi Take-Two, 2023 mali yılının dördüncü çeyreğinde 50 milyon dolarlık bir maliyet azaltma uygulaması uyguluyor. Şirket, bu plan hakkındaki bilgiyi mali üçüncü çeyreğine ilişkin kazanç sonuçları sırasında verdi. Take-Two CEO'su Strauss Zelnick, GamesIndustry.biz ile bir röportaj gerçekleştirdi. CEO, bu programın iş gücünde büyük bir azalma sağlamayı planlamadığını belirtti.

gta-5-ana-sirketi-take-two-maliyetlerini-azaltiyor

Take-Two, 50 milyon dolarlık maliyet azaltımına gidiyor

Take-Two CEO'su Zelnick, durumun toplu işten çıkarmalara işaret etmediğini belirtti. Buna ek olarak, "Geliştirme ekiplerimizi desteklemeye ve oluşturmaya devam ediyoruz. Genel giderlerimizin olduğu yerlerde, bu konular üzerinde çok gayretli olmalıyız. Yürürlülükte herhangi bir geniş tabanlı azalma beklemiyoruz. Bölüm bölüm gidiyoruz ve verimliliği artırmaya çalışıyoruz." açıklamalarını yaptı.

IGN, Zelnick'in işten çıkarmaların plan olmadığını söylediğini belirtti. Bazı işler kaybedilebilse de, insanların şirket genelinde büyük işten çıkarmalar beklememesi gerektiğini açıkladı. Zelnick IGN'e, "Geniş tabanlı bir yürürlükte azalma veya buna benzer bir şey beklemiyoruz. Ne yazık ki ömür boyu istihdamı garanti etmiyoruz. Dolayısıyla, işlerin kaybedilebileceği belirli durumlar oluyor. Bunun da oldukça mütevazi olacağını düşünüyorum." açıklamalarını yaptı.

Şirket kazanç raporu sırasında, Marvel's Midnight Suns'ın ticari eksikliğinden bahsetti. Oyunun düşük satışları ile alakalı ideal olmayan sürüm aralığını işaret etti.

Sizce şirketin maliyet azaltmasına gitmesi, GTA 6 projesini etkileyen bir faktör olur mu? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!