Google Play Games Beta Daha Fazla Ülkeye Yayılıyor

Google Play Games Beta Daha Fazla Ülkeye Yayılıyor
Google Play Games Beta bugün itibariyle daha fazla ülkede kullanıma sunuldu.

Google Play Games PC Beta, önceki genişlemeden sonra artık 60'tan fazla yeni bölgede kullanıma sunuldu. Bu bölgeler Asya-Pasifik, Avrupa ve Latin Amerika'yı içerir. Bu son genişletmeyle, Google Play Games PC Beta artık dünya genelinde 121 bölgede kullanıma sunuldu.

google-play-games-beta-daha-fazla-ulkeye-yayiliyor-1.jpg

Google Play Games Beta 60'dan fazla bölgeye yayıldı

Mayıs 2023'te Play Games PC Beta yalnızca 56 ülkede kullanıma sunuldu. Google, oyun ekosistemini akıllı telefonların ötesinde Android TV'lere, tabletlere, Chromebook'lara ve dizüstü bilgisayarlara genişletmek istiyor. İçerik kullanılabilirliği ile ilgili olarak Google, Cookie Run: Kingdom, Eversoul, Summoners War, Homescapes, Evony: The King's Return, Call of Dragons ve Arknights dahil olmak üzere birden fazla oyunun mevcut olduğunu öne sürüyor.

google-play-games-beta-daha-fazla-ulkeye-yayiliyor-2.jpg

Ancak, şu anda Malezya ve Tayvan'daki kullanıcılara sunuluyor ve önümüzdeki haftalarda daha fazla bölgede kullanıma sunulması bekleniyor. Google ayrıca, Play Games PC Beta'nın daha fazla bölgeye yapılan son genişleme sayesinde yüz milyonlarca ek PC kullanıcısı tarafından erişilebilir olduğunu da ayrıntılı olarak açıkladı. Yani, bir Galaxy Book dizüstü bilgisayarınız varsa, üzerinde resmi olarak Android oyunları oynayabilirsiniz.

google-play-games-beta-daha-fazla-ulkeye-yayiliyor-3.jpg

Ayrıca Google Play Games PC Beta, 4 GB RAM ve çift çekirdekli işlemciye sahip bir donanım üzerinde çalışabilir. Ancak önerilen işlemciden bahsetmişken, yine de 8GB RAM ve dört çekirdekli veya daha yüksek bir işlemcidir. Alt uç cihazların deneyimi sınırlı olacaktır. Google, daha fazla ülkeye genişlemenin yanı sıra, klavyeyi yeniden eşleştirme özelliğini de ekledi. Klavye yeniden eşleme özelliği ile kullanıcılar kontrollerini özelleştirebilir ve oyun tercihlerine göre eşleştirebilir.