Google oyun konsolu pazarına mı girmeyi planlıyor?

Google oyun konsolu pazarına mı girmeyi planlıyor?
Tüm takipçilerimiz gibi bizler de PS Oyun olarak önümüzdeki birkaç yıl içinde yapılacağı ön görülen PlayStation 5 lansmanını dört gözle beklerken, başka bir büyük teknoloji şirketi kendi konsollarını yarışa...

Tüm takipçilerimiz gibi bizler de PS Oyun olarak önümüzdeki birkaç yıl içinde yapılacağı ön görülen PlayStation 5 lansmanını dört gözle beklerken, başka bir büyük teknoloji şirketi kendi konsollarını yarışa sokmayı sessizce planlıyor olabilir. Google, teknoloji pazarında bir dev ve etkileşim kurduğumuz neredeyse her şeyde eli var. Telefonundan bilgisayarına, ev asistanından otomasyon araçlarına kadar hayatımızın her alanında varlar. Oyun özlemleri olduğunu düşünmek çok mu abartı olurdu?

Şirketin video oyun planlarıyla ilgili pek ayrıntı yok, bunun üç yönlü bir yaklaşım olduğu söyleniyor: 1) Bir çeşit akış platformu, 2) bir çeşit donanım ve 3) Google çatısı altında işe alımlar veya büyük satın alımlarla gelecek geliştiriciler.

Üçüncü noktada, Google zaten yol katediyor. Şirket bu yılın başlarında hem Sony, hem de Microsoft'ta büyük roller oynamış Phil Harrison'ı işe aldı. Ayrıca EA ve PlayStation'dan daha birçok üst düzey yetenek işe alındı.

Dev markanın oyun pazarına girmesiyle ilgili dedikodular uzun zamandır etrafta dolaşıyordu, ancak somut bir adım ve açıklama yoktu. Rapor Google'ın hem GDC hem de E3'te kod adı Yeti olan yayın platformuna olan ilgiyi ölçmek için yaptığı toplantılardan bahsediyor. Yeti ilginç bir proje ve herhangi bir şirket bunu doğru yapmak için gereken teknik gereksinimleri (düşük gecikme süresi, yüksek performans, birden fazla cihazda oynatma yeteneği) sağlayacaksa, bu Google olabilir.

Google akış üzerinden her türlü oyunu oynatabilecek bir cihaz tasarlıyor!

Akış platformlarındaki yatırımlar yakın zamanda yükselişe geçti. Sony’nin PlayStation Now girişimi, bu yılın ilerleyen zamanlarında indir ve oynat seçeneği sunacağı yönündeki söylentilerle devam ediyor. Google'ın yayın hizmeti, grafik işlemeyi uzaktaki bilgisayarlara yükleyerek, daha fazla kullanıcıya ve cihaza üst düzey oyun oynayabilmeyi vadediyor.

Kotaku raporunda belirtildiği üzere Yeti'yi bilen bir kişi bunu açıkladı: "Chrome'da bir sekmede Witcher 3'ü oynattığınızı düşünün. Google, tarayıcı tabanlı oyunlara yepyeni bir anlam kazandırabilir."

Google’ın fiziksel oyun donanımı üzerine açıklamalar, söz konusu Yeti yayın hizmetine bağlantı üzerinde döndü ve oyunculara servise bağlanabilecekleri ve herhangi bir oyunu oynayabilecekleri garanti eden bir cihaz sunacak. Kaynakların çoğu sadece akış hizmetine odaklanmış gibi görünüyor ve donanım konusuna şimdilik girmiyor. Bu nedenle, donanımın gelecek nesil PlayStation ve Xbox'a teknik düzeyde bir rakip olarak gelip gelemeyeceği açık değil. Akış girişimleri yeterince güçlü ise, buna gerek de duymayabilir.

Daha önce yine Amazon kendi çabalarını gerçekleştirdi, ancak somut bir adım görmedik (belki Twitch'i satın almaları hariç). Günümüzde Xbox One X ve PlayStation 4 Pro gerek teknik olarak, gerekse kendi özel yapımlarıyla rahat ve ilgi çekici bir deneyim sunuyor. Eğer Google'ın kendi özel yapımları olmazsa veya çok sayıda üçüncü parti desteğini alamazsa; bu ürünlerinin teknik tanıtımının ne kadar etkileyici olduğu farketmez.