Gazillion personeli dağıttı, Marvel Heroes kapanıyor...

Gazillion personeli dağıttı, Marvel Heroes kapanıyor...
Gazillion'daki çalışanlar haftasonu tatiline hazırlanırken, üzücü haberler aldı. Gazillion'un eski bir çalışanından şirketin tüm personelinin iş akdinin fesh edildiğine dair bir haber geldi. Buna ek olarak, Marvel Heroes,...

Gazillion'daki çalışanlar haftasonu tatiline hazırlanırken, üzücü haberler aldı. Gazillion'un eski bir çalışanından şirketin tüm personelinin iş akdinin fesh edildiğine dair bir haber geldi. Buna ek olarak, Marvel Heroes, oyun servisinin yıl sonuna kadar sürdürüleceği yönündeki

ilk duyurunun

aksine, yarın (Cuma) kapatılacak.

Massively OP'nin makalesinde ismini vermek istemeyen eski bir çalışan, şirketin fesihi konusunda ayrıntılı bilgiler verdi:

Eski çalışan, bugün itibariyle işine son verildiğini, Gazillion'un tamamen kapatıldığını ve Marvel Heroes'un ilk ilan edildiği gibi yıl sonunda değil, bu Cuma kapanacağını söyledi.

CEO Dave Dohrmann tarafından yazılmış olan iş sonlandırma mektubu paylaşıldı ve bankacılık alacaklılarının şirketin fişini etkin bir şekilde çektiğini ve bunun sonucunda stüdyoda neredeyse tüm çalışanların feshedildiği ve tahakkuk edilen PTO (Paid time off) da dahil olmak üzere söz verilen vaatlerin açıkça reddedildiği iddia edildi.

Tüm personel feshedildi ve Gazillion'un alacaklıları, tazminatlar da dahil olmak üzere hiçbir ödeme alamadılar. Marvel Heroes oyuncuları, oyuna yatırdıkları paraların boşa gittiği konusunda üzülüyor. Çalışanların iş sonlandırmalarının niteliği göz önüne alındığında, geri ödemelerin yapılması pek de mümkün görünmüyor.