Friday the 13th Kickstarter destekçi ödülleri çalındı!

Friday the 13th Kickstarter destekçi ödülleri çalındı!
Friday the 13th: The Game'in yayıncısı Gun Media, Kickstarter destekçileri için hazırlanmış oyun içi ödüllerin dağıtım ortaklarından biri tarafından çalındığını ve eBay'de satıldığını açıkladı.Hangi dağıtımcının...

Friday the 13th: The Game'in yayıncısı Gun Media, Kickstarter destekçileri için hazırlanmış oyun içi ödüllerin dağıtım ortaklarından biri tarafından çalındığını ve eBay'de satıldığını açıkladı.

Hangi dağıtımcının yaptığı açıklanmadı. Daha sonra Kickstarter ödüllerini dağıtan Limited Run Games ödül anahtarlarının muhtemelen sözleşmeli çalışanları tarafından çalındığını doğrulamak için temasta kalacaklarını açıkladı. Şirket yoğun çalışma temposu nedeniyle sözleşmeli çalışanlar aldıklarını ve bunlardan birinin yasadışı yollarla anahtarlara erişim sağladığını tahmin ediyor.

Friday the 13th anahtarlarının çalındığını Reddit kullanıcısı ortaya çıkardı

Oyunun yalnızca Kickstarter destekçileri için özel olarak tasarladığı ürünleri içeren anahtarlar, eBay'de her biri 100$'dan fazla fiyata satılmıştı. Anahtarların satışı, eBay hesabının etkinliğini izleyen bir Reddit kullanıcısı tarafından açığa çıkarılmıştı. Başlangıçta ödüllerin ekstra anahtar satın almış bir Kickstarter destekçisi tarafından satıldığı varsayıldı, ancak hesabın anahtarları aylarca satarken (oyun kıyafetlerin dahil olduğu öğeler için) fiyatı her defasında 100 dolardan fazla artırması üzerine şüpheler yoğunlaştı. eBay kullanıcısının geribildirim sayfası, satışlardan on binlerce dolar kazandıklarını gösteriyor. Ayrıca satış geçmişi, Limited Run Games tarafından dağıtılan bir başka oyun olan Lawbreakers'ın anahtarlarını da içeriyor. 

Suçlu henüz bilinmiyor, ancak şirket bundan sonra geçici sözleşmeli işçiler kullanmayacağını açıkladı. Kullanılmayan anahtarlarsa iptal edildi.