Fortnite'ın ganimet lamaları davalık oldu

Fortnite'ın ganimet lamaları davalık oldu
ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan ve oğlu Fortnite oynayan Steve Altes, Save the World'deki eşya kutularını oyuncuları avlayan bir sistem olarak nitelendirerek Epic Games'i dava etti.Fortnite Ocak ayına kadar premium ganimet kutularının...

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan ve oğlu Fortnite oynayan Steve Altes, Save the World'deki eşya kutularını oyuncuları avlayan bir sistem olarak nitelendirerek Epic Games'i dava etti.

Fortnite Ocak ayına kadar premium ganimet kutularının (Lamalar) oyunculara neler sunduğunu veya içerdiği eşya ihtimallerini açıklamadı. Altes lamaların slot makinelerine benzer yapıldığını ve Epic Games'in oyun içi satın alımlardan servet kazandığını belirterek; şirketin bu tür avcı taktiklerle küçük yaştaki oyuncuları tuzağa düşürdüğünü iddia etti.

Dava Fortnite hakkında aşağıdaki suçlamaları içeriyor:

"Oyuncular ve özellikle küçük yaştakiler satın alımın daha iyi ganimetle sonuçlanacağına dair makul beklentiyle satın alma furyasına çekiliyor. Oyuncular tekrar tekrar satın almanın daha iyi ganimet ve oyundaki performansı iyileştirme şansına yol açacağına inanarak lamalar satın almaya devam etmeleri için teşvik ediliyor. Epic Games mağaza lamaları hem açık olmayan ifadelerle, hem de eksikliklerden yararlanarak Fortnite oynayan bir oyuncunun gücünü ve yeteneğini artıracak değerli bir ganimet içerdiğini açıklıyor. Fakat aslında lamalar tüketici tarafından beklenen ganimeti içermiyor."

Ancak yeni bir Fortnite güncellemeyle bu durum düzeltildi ve eşya kutuları artık satın alım öncesinde içerdiği eşyaları gösteriyor.

Fortnite İçi Dışı Bir Lama

Epic Games henüz davaya cevap vermedi. Geliştirici halihazırda yasal olmayan bir Fortnite Live festivaline karşı yasal işlem başlattı ve diğer yandan dans ifadelerinden kaynaklanan birçok davayla karşı karşıya.