Firaxis Games, Civilization 7 oyununu duyurdu

Firaxis Games, Civilization 7 oyununu duyurdu
Firaxis Games tarafından 17 Şubat 2023'te yapılan bir basın açıklamasında Civilization 7 adlı oyunun geliştirme aşamasında olduğu duyuruldu.

Firaxis Games, Sid Meier's Civilization 7 için geliştirme sürecinde olduğunu söyledi. 17 Şubat'ta ana şirket 2K'dan bir basın açıklaması geldi. Şirket, açıklama sırasında stüdyodaki yeni girişimi duyurdu. Sid Meier's Civilization serisindeki bir sonraki ana giriş Firaxis'te geliştirme aşamasında yer alıyor.

firaxis-games-civilization-7-oyununu-duyurdu

Strateji oyunu Civilization 7 geliştirme aşamasında yer alıyor

Heather Hazen, Firaxis Games'in yeni stüdyo başkanı olmuştu. Önceki stüdyo başkanı Steve Martin'in ayrılmasından sonra görevi devraldı. Hazen basın açıklamasında oyunla ilgili birtakım şeyler söyledi. Bu noktada, "Firaxis'in efsanevi Civilization serisinin bir sonraki oyununun geliştirilme sürecinde olduğunu duyurarak başladım. Stüdyonun hikayeli mirasını sürdürme fırsatına sahip olduğum için çok heyecanlıyım." açıklamalarını yaptı. Şirketten ayrılan bir diğer isim Solomon, Twitter üzerinden açıklama gerçekleştirdi. Bu sırada, "23 harika yılın ardından Firaxis'ten ayrılıyorum. Ben büyük bir hayalperestim. XCOM ve Marvel's Midnight Suns'ı yaparak ömür boyu sürecek iki hayalimi gerçekleştirdim. Şimdiye kadar yaşamış en şanslı çocuğum." demişti.

firaxis-games-civilization-7-oyununu-duyurdu

Hazen, Civilization serisini zirveye taşımak istiyor

Basın bülteninin başka bir yerinde Hazen, Civilization serisini heyecan verici yeni zirvelere taşımayı anlatıyor. Şu anda yeni strateji devam oyunu hakkında tahmini bir çıkış tarihi yer almıyor. Buna ek olarak, platfomlar gibi somut bir bilgi de yoktur. Firaxis, 2022'nin sonlarında Marvel's Midnight Suns'ın kısa bir süre önce piyasaya sürdü. Sıradaki oyunun ise henüz erken geliştirme aşamasında olduğu fikri ortada dolaşıyor.

firaxis-games-civilization-7-oyununu-duyurdu

Firaxis, Marvel's Midnight Suns DLC'si üzerinde çalışmaya kararlı

Civilization 6'nın 2016'da ilk kez piyasaya sürülmesinden bu yana altı yıldan fazla zaman geçti. Devam oyunu ilk olarak PC'ye özel olarak piyasaya sürüldü. İlerleyen zamanlarda PlayStation, Xbox ve Nintendo Switch konsollarına geldi. Şu anda Firaxis, Marvel's Midnight Suns için DLC çıkarmaya kararlı görünüyor. Venom, 23 Şubat'ta yıldızlarla dolu Marvel kadrosuna katılıyor.

Sizler Civilization 7 oyunundan neler bekliyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin!