Final Fantasy 15 yönetmeni yeni bir "RPG" geliştiriyor

Final Fantasy 15 yönetmeni yeni bir "RPG" geliştiriyor
Final Fantasy 15 yönetmeni Hajime Tabata Square Enix'ten ayrıldıktan sonra kendi geliştirme şirketini kurdu ve şu anda Paralimpik Oyun temalı bir "RPG" üzerinde çalışıyor. Yeni projeyeThe Pegasus Dream Touradını verdiler.Tabata’nın...

Final Fantasy 15 yönetmeni Hajime Tabata Square Enix'ten ayrıldıktan sonra kendi geliştirme şirketini kurdu ve şu anda Paralimpik Oyun temalı bir "RPG" üzerinde çalışıyor. Yeni projeye

The Pegasus Dream Tour

adını verdiler.

Tabata’nın yeni stüdyosu JP Games, projenin geliştirilmesi için Uluslararası Paralimpik Oyunlar Komitesi ile işbirliği yapıyor. Bu da, Uluslararası Paralimpik Oyunlar Komitesinin ilk defa bir video oyununun geliştirilmesine ve bir oyunun konusu olmasına katkı sağladığı anlamına geliyor.

The Pegasus Dream Tour

Paramlimpik Oyunlar temalı il RPG prjesi yolda!

The Pegasus Dream Tour'da oyuncular Pegasus City adı verilen bir metropolde sanal bir Paralimpik Oyun'a katılıyorlar. The Pegasus Dream Tour boyunca, özel yetenekler ve bir çeşit Ekstra Güç kazanıyorsunuz. Spor RPG türü pek sık kullanılmadığından bu proje benzersiz bir olabilir, ancak bu oyunun nasıl oynanacağı hakkında henüz çok fazla ayrıntı verilmedi. JP Games, bu RPG'nin akıllı telefonlar dahil olmak üzere çeşitli platformlarda kullanılabileceğini belirtti. Platformun, basın bülteninde onaylanmamasına rağmen, PlayStation sistemi için de bir sürüm çıkarmasının mümkün olabileceği söz konusu.

Hajime Tabata, 2018 de Square Enix’ten ayrılmadan önce Crisis Core: Crisis Core : Final Fantasy 7, Final Fantasy Type-0 ve Final Fantasy 15 oyunlarının RPG direktörlüğünü yaptı.

Final Fantasy 15'in planlanan DLC'si iptal edildi. Episode Ardyn, oyunun son bölümüydü. Tabata ise Tokyo'da, JP Games isimli kendi şirketini kurdu ve The Pegasus Dream Tour Tabata'nın ilk projesi olacak.

Final Fantasy 15'in geliştirilişini tamamlayamadan, Tabata dostça Square Enix’e ayrıldığını söyledi. Square Enix'ten ayrılması Tabata'ya kendi yolunu çizme fırsatı tanıdı.Ve eskisinden daha hızlı bir şekilde çalışmalara devam etti. Bu spor RPG'si ise oldukça ilgi çekici bir proje olacak gibi görünüyor. Umarız, JP Games, insanlara The Pegasus Dream Tour ile Paralimpik Oyunlara yeni bir bakış atma şansı sunacak.