Final Fantasy XIV'ün canlı aksiyon TV dizisi duyuruldu

Final Fantasy XIV'ün canlı aksiyon TV dizisi duyuruldu
Final Fantasy serisinin destansı hikaye anlatımı yakında ekranlara gelecek. Sony Pictures Television ve Hivemind Productions, Final Fantasy XIV'ün canlı aksiyon uyarlamasını geliştirmek için Square Enix ile ortaklık kurduklarını...

Final Fantasy serisinin destansı hikaye anlatımı yakında ekranlara gelecek. Sony Pictures Television ve Hivemind Productions, Final Fantasy XIV'ün canlı aksiyon uyarlamasını geliştirmek için Square Enix ile ortaklık kurduklarını açıkladı.

TV dizisi Eorzea'da geçecek ve oyun serisinin 14. ana oyunuyla aynı çizgide ilerleyecek. Yapımda Chocobo'ların ve Cid'in canlı aksiyon sahnesi de dahil olmak üzere oyuncuların aşina olduğu birçok şey yer alacak.

Final Fantasy XIV dünyayı kurtarmaya çalışan kahramanlarla mücadele verdiğiniz; tanrısal varlıklar, sihir, uçan gemiler gibi seriden izler taşıyan bir MMORPG oyunu. Oyun ilk olarak 2010'da çıktı ve zorlu bir sürecin ardından, 2013 yılında yeniden piyasaya sürüldü. Adeta yeniden doğan Final Fantasy XIV o zamandan beri oyun dünyasının en iddialı MMO'ları arasında yerini aldı. Oyunun bir sonraki genişlemesi Shadowbringers'ın lansmanına yaklaşırken, dizi projesinin duyurulması heyecanı taze tutacaktır.

Sony Pictures Television eş başkanı Chris Parnell: "Final Fantasy XIV ve Eorzea, serinin hayranları ve yeni başlayanlar için Final Fantasy'ye mükemmel bir giriş kapısı. Bu dizi inanılmaz derecede büyüleyici bir fenomen haline getiren tüm öğelerin benimsenerek somutlaştırılmasını kapsıyor ve Eorzea'nın ikonik karakterlerinin, ortamlarının ve konseptlerinin, Cid ve daha fazlası dahil olmak üzere hayranların favorilerinin televizyon kitlesine taşınması büyük bir onur." sözleriyle yeni projeyi tanımladı.

Final Fantasy XIV dizisinin yazarlığını Ben Lustig ve Jake Thornton üstlenecek. Hivemind'tan Jason F. Brown, Sean Daniel ve Dinesh Shamdasani yapımcı olarak görev alacaklar. Bu, şu anda Hivemind tarafından üretilen tek TV içeriği değil. Yapımcı şirket, Amazon'un The Expanse dizisinin yanı sıra Netflix'in The Witcher uyarlanması üzerinde de çalışıyor. Bu arada merakla beklenen The Witcher dizisinde; Freya Allan, Ciri rolünde; Anya Chalotra, Yennefer rolünde ve SuperMan Henry Cavill ise Rivialı Geralt rolünde karşımıza çıkacak. İlk sezonun çekimleri Macaristan'da gerçekleşti.

Final Fantasy daha önce Final Fantasy: The Spirits Within ile animasyon filmine uyarlanmıştı. 2001'de vizyona giren film ilgi görmedi. Ayrıca 2017'de yine MMORPG'ye serisine uyarlanan canlı aksiyon TV mini dizisi Final Fantasy XIV: Dead of Light ekranlara gelmişti.