Final Fantasy 7 Remake yapımcısı, hikayedeki değişikliği açıkladı

Final Fantasy 7 Remake yapımcısı, hikayedeki değişikliği açıkladı
Final Fantast 7 yapımcısı, oyunun hikayesinin değişmesi gerektiğine yönelik yorumlarda bulundu.

Final Fantasy 7 yönetmeni Yoshinori Kitase, oyun yeniden yapımlarının doğası hakkında yorumlarda bulundu. Final Fantasy 7 Remake oyununun orijinal hikayeden neden ayrıldığını açıkladı. VG247 ile yapılan bir röportajda, Remake oyunlarının yapımcısı olan Kitase'ye çeşitli sorular soruldu. Bu sorular içerisinde orijinal oyunun etkisini değiştirmeden hikayenin değiştirilmesi yer alıyordu. Kitase konu hakkında, "FF7 Remake projesine hem orijinal oyunun hayranlarının hem de oyunu yeni keşfedeceklerin keyif alabileceği bir şey yapmak amacıyla yaklaştık." dedi.

final-fantasy-7-remake-yapimcisi-hikayedeki-degisikligi-acikladi

Final Fantasy 7 Remake, orijinal olay örgüsünde ciddi değişiklikler yapıyor

FF7 Remake, orijinal oyunun olay örgüsünde önemli sayıda değişiklik yapıyor. Hatta bazı hayranlar bu durumu yeniden yapımdan çok devam oyunu olarak yorumluyor. Kitase konuyla alakalı, "Geçmişte çok sevdiğim ve çok eğlendiğim bir oyunun yeniden yapımı hakkında deneyimlerim oldu. Bunaltıcı bir nostaljiyle satın alıp oynadım. Bir süre keyifliydi. Nostalji sadece ilk bölümlerde devam ediyor ardından kayboluyor. Bunu yarı yolda fark ettim ve oynamaya devam etmedim. Bu nedenle, FF7 Remake'in sadece nostaljiye hitap etmemesine, aynı zamanda taze hissetmek için yeni bir hikaye içermesine karar verdim." dedi. Bu noktada gelecek yapımların, hikaye anlamında yeni yönlere sapacağı açıkça belli oluyor.

Kitase oyun hakkındaki açıklamalarını sürdürdü. Bu noktada, "Orijinal Final Fantasy 7, hayranlar tarafından 20 yılı aşkın süredir seviliyor. Bunun arşivde kalmasını istemediğimi hissetmeye başladım. Onu sevilmeye devam eden bir oyun haline getirmek istedim. FF7 işte budur." ifadelerini kullandı.

Sizler Final Fantasy 7 Remake hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.