FIFA 19 profesyonel oyuncusu homofobi gerekçesiyle banlandı!

FIFA 19 profesyonel oyuncusu homofobi gerekçesiyle banlandı!
FIFA 19 videosunda homofobik söylemlerde bulunan üst düzey profesyonel FIFA oyuncusu rekabetçi oyunlardan yasaklandı.Popüler espor kuruluşu olan Faze Clan için oynayan ve bir FIFA  Avrupa Şampiyonluğu olan Tassal "Tass" Rushan,...

FIFA 19 videosunda homofobik söylemlerde bulunan üst düzey profesyonel FIFA oyuncusu rekabetçi oyunlardan yasaklandı.

Popüler espor kuruluşu olan Faze Clan için oynayan ve bir FIFA  Avrupa Şampiyonluğu olan Tassal "Tass" Rushan, YouTube'da FIFA 19 Ultimate Team kartındaki oyuncuyu ".bne" olarak nitelendirdiği bir video yayınladı.

Rushan, İtalya'nın Inter Milan takımında oynayan Uruguaylı orta saha oyuncusu Matías Vecino'nun tekrar tekrar çıkması nedeniyle bozuldu ve: "Yine bu lanet .bneyi görüyoruz." dedi. Bu sözler EA Sports'un dikkatini çekti ve Rushan henüz açıklanmayan bir süre için FIFA 19'un rekabetçi oyunlarından engellendi.

Oyuncu YouTube'da yayınladığı bir diğer videoda, "fag" kelimesinin homofobik bir söylem olduğunu bilmediğini, çünkü Londralı olduğunu savundu. "Sonumu getiren çok talihsiz, kasıtsız bir yanlış anlaşılma." dedi ve ekledi:

"Geldiğim bu noktada, kelimenin bakış açımdan şu anki çağrışımı beş para etmez ve aptal anlamına gelen bir başka kelimeydi. Asla eşcinselliğe karşı herhangi bir aşağılayıcı çağrışım olduğunu bilmiyordum. Eğer biliyor olsaydım, böyle bir şey demem mümkün değildi. Ben asla böyle bir şey söylemem bana güvenin. Sanırım bazılarınız beni bu konuda destekleyebilir. Londra'dan kim var? Bu kelimenin çağrıştırdığı şeyi biliyor muydunuz?"

"Ben o tip bir adam değilim. Şimdi öğrendim ki bir daha asla böyle bir şey söylemeyeceğim. EA'den, Faze'den özür dilemek istiyorum. Çünkü hepsini yarı yolda bıraktım. Kendimi hayal kırıklığına uğrattım. Böylesine bir olayın içinde olmak benim için iyi bir durum değil."

Arsenal'ın eski yıldızı Thierry Henry'yi rol model aldığını, esinlendiğini belirterek, rekabetçi FIFA 19 turnuvalarına geri dönmek istediğini açıkladı.

EA FIFA 19 global serisi kötü davranışlar konusunda katı

EA, Rushan'ın FIFA'ya tekrar dönüp dönemeyeceğine karar vercek. EA'nın FIFA 19 global serisi: "taciz edici, tehdit edici, zorbalık, nefret söylemine katılma, tekrar tekrar istenmeyen mesajlar gönderme veya ırk, cinsiyet, cinsel yönelim, din, miras, vb. kişisel saldırılar ya da ifadeler kullanmayı yasaklıyor.

FIFA 19'da yasaklanan ilk oyuncu Rushan değil. Geçtiğimiz ay Malta'dan Kurt "Kurt0411" Fenech, FIFA oyuncularına ve topluluktaki diğer kişilere yönelik "kötü davranışları" için iki ay boyunca turnuvalarda yarışmaktan men edildi.