Fallout Shelter ve Westworld arasındaki dava çözüldü

Fallout Shelter ve Westworld arasındaki dava çözüldü
Geçtiğimiz yaz Bethesda Softworks, Fallout Shelter'ın tasarımlarını, sanatını ve kodlarını Westworld oyununu yapmak için çaldığı iddiasıyla Warner Bros ve Behaviour Interactive'e karşı dava açmıştı. Bethesda'ya göre, ayrıntı...

Geçtiğimiz yaz Bethesda Softworks, Fallout Shelter'ın tasarımlarını, sanatını ve kodlarını Westworld oyununu yapmak için çaldığı iddiasıyla Warner Bros ve Behaviour Interactive'e karşı dava açmıştı. Bethesda'ya göre, ayrıntı verilmese de dava "dostane şekilde" çözüldü.

Bethesda'nın 3 Ocak 2019 Perşembe günü yayınlanan resmi açıklaması:

Bethesda Softworks ve Behavior Interactive yaptıkları ortak açıklamayla, tarafların, Bethesda'nın Fallout Shelter ve Westworld mobil oyunlarıyla ilgili Behaviour ve diğerlerine karşı açtığı davayı dostane şekilde çözdüklerini duyurdu.

Açıklamanın yanı sıra 12 Aralık 2018'de federal mahkemede bir bildiri yayınlandı ve her iki tarafın da kendi masraflarını ve avukatlık ücretlerini ödemeyi kabul ettiği belirtildi. Bethesda Softworks iddialarını geri çekti. Bu, davanın kalıcı olarak düştüğünü ve aynı iddialarla mahkemeye tekrar gidilemeyeceği anlamına geliyor.

Fallout Shelter Westworld

Fallout Shelter ve Westworld oyuncuların çevrelerini ve sığınaklarını koruyup ve genişlettiği yapı ve yönetim simülatörleri. Ayrıca, Behaviour Interactive hem Fallout Shelter hem de Westworld'ü yaptı. Bethesda Softworks, Westworld'ü açıkça kopya olarak adlandırmış, Warner Bros.'un suçlamıştı.

Westworld mobil cihazlara özel bir oyun ve her iki oyun da oynaması ücretsiz. Fallout Shelter'ı PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC veya mobil cihazlarda indirebilirsiniz.