Fall Guys, eş zamanlı oyuncu sayısıyla Steam'de GTA 5'i zorluyor

Fall Guys, eş zamanlı oyuncu sayısıyla Steam'de GTA 5'i zorluyor
Fall Guys, olağanüstü bir başlangıç yaparak Twitch'in ardından Steam'de de en popüler oyunlardan biri haline geldi. Mediatonic'in eşsiz battle royale oyunu geçtiğimiz hafta piyasaya sürüldü ve ilk 24 saat içinde 1.5 milyondan...

Fall Guys, olağanüstü bir başlangıç yaparak Twitch'in ardından Steam'de de en popüler oyunlardan biri haline geldi. Mediatonic'in eşsiz battle royale oyunu geçtiğimiz hafta piyasaya sürüldü ve ilk 24 saat içinde 1.5 milyondan fazla oyuncuya ulaştı.

Fall Guys şu anda Steam platformunda GTA 5, Rainbow Six Siege ve Destiny 2 gibi yüksek bütçeli, rekor kıran oyunlarla yarışıyor. Çok oyunculu rekabetçi yapım şu anda yaklaşık 100 bin eşzamanlı oyuncu sayısıyla GTA 5'in hemen gerisinde yer alıyor. Hemen ardından Ubisoft'un popüler birinci şahıs nişancı oyunu Rainbow Six Siege geliyor.

Fall Guys kısa süre içinde oyuncular ve yayıncılar arasında popüler oldu

Fall Guys, Steam verileri

Fall Guys şu anda 99.812 eş zamanlı oyuncuyla ilk 5 oyun arasına girmeyi başardı. GTA 5 ise hemen önünde 110 binden fazla oyuncuya sahip. Oyun yayınlandıktan sonra Twitch'te Fortnite, Call of Duty: Warzone ve CS: GO'dan daha fazla izleyiciye sahipti ve League of Legends'ın ardından en popüler ikinci oyun olmuştu. Ayrıca bu yıl yayın platformunda en iyi performansa ulaşan AAA olmayan oyun oldu.

Fall Guys'ın popülaritesi, Mediatonic için de beklenmedikti. Oyunun lansmanının ardından sunucu sorunları baş göstermeye başladı ve ekip sorunları çözmek için yoğun çaba sarfediyor. Geliştirici, Fall Guys Steam sayfasında, "Kavanozdaki jelibon sayısını hafife aldık. Sunucu kapasitesini artırmak için çok çalışıyoruz, ancak lütfen eşleştirmeler sırasında sorunlar yaşanabileceğini unutmayın" mesajını paylaştı.

Fall Guys, lansmanda PS Plus abonelerine ücretsiz olarak sunuldu

Fall Guys'ın yayıncısı Devolver, oyunu PS4'te PlayStation Plus ücretsiz oyunu olarak piyasaya sürdü. Elbette oyuncu sayısındaki artışta bunun etkisi büyük. Ancak oyun Steam'de 38 TL'den satılmasına rağmen oldukça başarılı bir performans gösteriyor. Battle royale tarzını farklı bir yorumla sunan Fall Guys, oynaması kolay ancak ustalaşması zor bir oyun. Yayıncılar arasında hızla yayılması ve eğlenceli anlara sahne olması yükselişini olumlu etkiledi.

Fall Guys'ı oynadınız mı? Oyunun hızlı yükselişi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz. Ayrıca PlayStation Plus Ağustos 2020 oyunlarına buradan erişebilirsiniz.