Oyun endüstrisinde eşya kutusu tartışmaları durulmuyor

Oyun endüstrisinde eşya kutusu tartışmaları durulmuyor
Star Wars Battlefront 2'nin geçen yılın sonlarına doğru manşetlerde yer eden eşya kutusu (loot box) sorunsalı dünyanın çeşitli yerlerinde tartışmalara açılmıştı. Bir kesim eşya kutularının yasalara uygun ve kumar alışkanlığı...

Star Wars Battlefront 2'nin geçen yılın sonlarına doğru manşetlerde yer eden eşya kutusu (loot box) sorunsalı dünyanın çeşitli yerlerinde tartışmalara açılmıştı. Bir kesim eşya kutularının yasalara uygun ve kumar alışkanlığı oluşturmayacağını savunurken, bir diğer kesim ise kesin bir dille buna karşı çıkmış ve konuyla ilgili soruşturmalar başlamıştı.

Konu yeniden gündeme geldi ve ABD'li politikacılar, oyunlarda eşya kutularının kullanımına dair yeni yasalar ve düzenlemeler için hamle yapmaya hazırlanıyor.

İlk olarak Hawaii'deki meclis üyeleri, eşya kutuları içeren oyunların satışlarını düzenleyen bir teklifle dört yasa tasarısı düzenledi. Bu tasarılardan ikisi 21 yaş altındaki kişilere eşya kutusu içeren oyun satışlarını engellemeye yönelik. Diğer ikisi ise yayıncıları oyunlarında ödül alma oranlarını etiketlemeye zorlayacak.

Hawaii eşya kutusu tartışmalarını yeniden alevlendiriyor

Hawaii'nin Demokrat politikacısı Chris Lee, Star Wars Battlefront 2 ile başlayan eşya kutusu tartışmalarında en açık sözlü eleştirmenlerden biri olmuştu. Lee ayrıca: "Star Wars temalı online kumar oyunu çocuklara paralarını harcatmak için tasarlanmış bir tuzak" şeklindeki sözleriyle, eşya kutusu satışını durdurmak için yasal olarak çağrıda bulunmuştu.

Geçtiğimiz günlerde Hawaii Tribune Herald'a konuşan Lee, bu tarz talancı ödeme sistemlerine yaygın bir tepki oluşturmak için diğer eyalet ve ülkelerdeki parlamenterlerle çalıştığını söyledi. Ayrıca ABD eyaletlerinin yarısından fazlasının gözetiminde konunun takipçisi olduğunu belirtti.

Son olarak New Hampshire Senatörü Maggie Hassan yaptığı açıklamayla gelişen oyun endüstrisine ve probleme değindi. Hassan ebeveynlerle bilinçlendirme ve denetleyici kurumlarla derecelendirme konularında ortak çalışacaklarını belirtti.