Eşya Kutularına tepkiler büyüyor: Bir açıklama da Hawaii'den geldi!

Eşya Kutularına tepkiler büyüyor: Bir açıklama da Hawaii'den geldi!
Hawaii Demokratik Eyalet Temsilcisi Chris Lee, Hawaii'nin eşya kutularının bağımlılık yapan ve kumara teşvik eden içeriğini yasaklayan yasalar hazırlamaya çalışacağını duyuran bir basın toplantısı düzenledi.Lee'nin konuşmasını...

Hawaii Demokratik Eyalet Temsilcisi Chris Lee, Hawaii'nin eşya kutularının bağımlılık yapan ve kumara teşvik eden içeriğini yasaklayan yasalar hazırlamaya çalışacağını duyuran bir basın toplantısı düzenledi.

Lee'nin konuşmasını içeren açıklama, meclis üyesi Sean Quinlan'ın, çocuklarının güvenliği ve refahı için endişe duyan bir annenin ve bu tür uygulamalar yüzünden tepkili bir oyuncunun yorumları da dahil olmak üzere basın konferansından bazı önemli olayları içeriyor.

Eşya kutuları, oyunda bir ödül için gerçek parayla kullanılacak şekilde kazandırmayı hedefliyorsa, kumar oynamak isteyen oyunculara ödül veren mekaniklerle doludur. Özellikle EA'nın Star Wars Battlefront 2 oyunu son zamanlarda tam fiyatlı bir oyun olmasına rağmen bu tip uygulamalarıyla "dolandırıcılık kutusu sistemi" olarak nitelendiriliyordu.

Lee ve diğerleri tarafından yapılan yorumlar bu oyunları, 1997 yılında mahkeme baskılarından ötürü sona ermeden önce genç kitleleri hedefleyen, sigara için bir çizgi film maskotu olan Joe Camel karakteriyle karşılaştırıyor.

Belçika'nın kararı kartopu etkisine dönüştü!

Bu durum, Belçika hükümetinin eşya ve yağma kutularıyla oynanan oyunların kumar kategorisine gireceğini bildirmesiyle ortaya çıktı. Bu kaygılardan birçoğu ilk olarak oyun topluluğu tarafından dile getirilirken, medyanın ilgisini çekti. Endişeli ebeveynler, Star Wars oyununun, bariz şekilde bağımlılık davranışlarına teşvik ettiğini ve çocukların oyun içi satın alımlarda kullanmak zorunda olmadığı parayı kullanmasına yönelik bir araç yaratılmasına yardımcı olduğunu savunuyor.

Daha fazla ülke, oyunlardaki bu tür uygulamaların araştırılmasına katılırken, yakında oyun içi satın alma sistemlerinde bir takım değişiklikler olacağından eminim.