Eşsiz Nintendo PlayStation 230.700 Pound'a Satıldı

Eşsiz Nintendo PlayStation 230.700 Pound'a Satıldı
1991 senesinde Nintendo PlayStation adı ile piyasaya çıkan ürün, prototip olarak tek bir adet üretilmişti. Ürün, hiçbir zaman seri üretime geçemedi ve bu şekilde prototip olarak kaldı. 1994 yılında Sony ile Nintendo’nun yolları...

1991 senesinde Nintendo PlayStation adı ile piyasaya çıkan ürün, prototip olarak tek bir adet üretilmişti. Ürün, hiçbir zaman seri üretime geçemedi ve bu şekilde prototip olarak kaldı. 1994 yılında Sony ile Nintendo’nun yolları ayrıldı ve Sony, kendi oyun konsolunu üretmeye başladı. Bugünlerde milyonlarca kişiye ulaşan PlayStation, bu şekilde ortaya çıktı. Bu noktada önemli olan ve asıl konumuz; prototip ürünün tam tamına 230.700 pound’a satılmış olması. Bu durumda eşsiz Nintendo PlayStation 230.700 pound’a satıldı diyebiliyoruz.

Eşsiz Nintendo PlayStation 230.700 Pound'a Satıldı

[caption id="attachment_26188" align="alignnone" width="750"]nintendo-playstation  [/caption]

Terry Diebold tarafından 2009 yılında satılan alınan bu konsol, geçtiğimiz günlerde müzayede çerçevesinde satıldı. Diebold, konsol için zamanında 75 dolar ödediğini ve daha önce bir başka kişiden gelen 1.200.000 dolarlık teklifi reddettiğini de sözleri ekliyor. Aynı zamanda konsolu şans eseri aldığını ve o dönemlerde kendisi için pek önemi olmadığını söylüyor.

Müzayedeyi yapan firmanın alacağı kar ile birlikte ortalama 300.000 pound’a yakın ödeme yapacak olan kişi, isminin açıklanmasını istemedi ve bu konsolu alan kişi öğrenilemedi. Dünya üzerinde bulunan en pahalı oyun konsolu ünvanını alan bu konsol, ileride satış amaçlı tekrar karşımıza çıkabilir. Alan kişi ile ilgili bilgi olmadığı için alan kişinin ne amaçla aldığı bilinmiyor.

Nintendo PlayStation Nedir ?

Bu konsolun iki firmanın fikir uyuşmazlıklarından sonra üretilmediğini söylemiştik. Günümüz teknolojisinde pek fazla iş yapamasa da aktif olarak kullanabileceğiniz birkaç özelliği bulunmaktadır. 1991 yılında üretilen bu konsol, CD-ROM sürücüsüne sahip bir konsol. Aynı zamanda Super Famicom olarak adlandırılan kartuş oyunlarını çalıştıran konsol, bu iki özelliği ile karşımıza çıkmaktadır. Müzayede sırasında çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için oyun oynayan yetkililer, oyunların aktif şekilde çalıştığını da sözlerine ekledi.