Eski Telltale geliştiricileri AdHoc Studio'yu kurdu

Eski Telltale geliştiricileri AdHoc Studio'yu kurdu
Telltale'in talihsiz çöküşü anlatı odaklı macera oyunlarını da beraberinde götürdü. Ancak eski Telltale çalışanları bu boşluğu doldurmayı umuyor. 2018'de kapanmadan önce stüdyodan ayrılan 4 eski Telltale geliştiricisi,...

Telltale'in talihsiz çöküşü anlatı odaklı macera oyunlarını da beraberinde götürdü. Ancak eski Telltale çalışanları bu boşluğu doldurmayı umuyor. 2018'de kapanmadan önce stüdyodan ayrılan 4 eski Telltale geliştiricisi, AdHoc Studio'yu kurmak için bir araya geldi. Stüdyo macera türünün mirasını sürdürmeyi amaçlasa da, biraz farklı yollardan yapmaya çalışıyor.

AdHoc, Telltale'in çizgi roman tarzının aksine etkileşimli FMV oyunları yaratmayı hedefliyor. FMV (Full Motion Video) oyunu önceden kaydedilmiş video dosyalarına (hareketli, vektörel veya 3D modelleme yerine) dayanan bir anlatı tekniği. Takımın hiçbir üyesi bir projeye tam anlamıyla bağlı kalmasa da, stüdyo canlı hareketli görüntüleri kullanan etkileşimli oyunlarla çalışmak istiyor. Kurucular Black Mirror'ın "kendi serüvenini seç" tarzında bir bölümü olan "Bandersnatch"in başarısından büyük ölçüde ilham alıyor gibi görünüyor. Netflix de başka etkileşimli canlı aksiyon özelliklerini yaratmaya niyetli olduğunu söyledi ve bu yüzden stüdyo oldukça rekabetçi bir pazarda yer alacak.

AdHoc Studio Nick Herman, Dennis Lenart ve 2017'de Ubisoft'a katılmak için Telltale'den ayrılan Pierre Shorette tarafından kuruldu. Ayrıca 2016'da Telltale'den ayrıldıktan sonra Nigh School Studio'da çalışan Michael Choung'da projede yer alıyor. Yeni stüdyo için henüz platformlar veya ortaklar açıklanmadı ilerde daha ayrıntılı bilgiler gelecektir.

Telltale'in kapatılmasının ardından geliştirilen bazı popüler oyunlar da iptal edildi. Bunların arasında son sezonunu bitirmek için Skybound tarafından yeniden canlandırılan The Walking Dead de vardı. Ancak The Wolf Among Us 2 gibi diğer projeler bu kadar şanslı değildi...