Eski Telltale Games CEO'su stüdyoyu dava etti!

Eski Telltale Games CEO'su stüdyoyu dava etti!
Telltale Games'in kurucu ortağı ve eski CEO'su Kevin Bruner, 2004 yılında kurulmasına yardım ettiği stüdyoya dava açtı.Burner ve Telltale geçen yıl yollarını ayırdılar. Bruner'in davasında, Lionsgate'in 2015 yılında Telltale'ye...

Telltale Games'in kurucu ortağı ve eski CEO'su Kevin Bruner, 2004 yılında kurulmasına yardım ettiği stüdyoya dava açtı.

Burner ve Telltale geçen yıl yollarını ayırdılar. Bruner'in davasında, Lionsgate'in 2015 yılında Telltale'ye yatırım yapmasının ardından yeni CEO için baskı yapıldığı belirtiliyor. Dava bazı Lionsgate yönetim kurulu üyelerinin Bruner'i değiştirmek ve dışardan birini CEO olarak getirmek istediklerini iddia ediyor. Her ne kadar en sonunda eski Zynga Genel Müdürü Pete Hawley'i Eylül 2017'de baş yönetici olarak başlatsalar da, bu durum Dan Connors'un Bruner'ın Telltale'den ayrılmasından sonra geçici bir süre için pozisyonu devralmasından beş ay sonra gerçekleşti.

Connors, Bruner ve Troy Molander'ın yanı sıra Telltale'nin kurucu ortaklarından biriydi. Hem Bruner'in derhal selefi hem de CEO varisi olma ayrıcalığına sahip oldu. Bruner ve Telltale, Mart 2017'de Burner'ın CEO rolünden "ayrıldığını" söylerken, bugünkü raporda Lionsgate yönetiminin Bruner'ı kovduğu iddia ediliyor.

Her iki durumda da, Bruner Telltale Games yönetim kurulunda kaldı. Ancak devrik CEO hisselerini satmaya teşebbüs ettiği zaman, Telltale'in kendisine sağlamakla yükümlü olduğu bilgi desteğini vermeyerek iletişimden koptuğunu iddia etti.

Telltale Games, davayı "mali zorluklar altında olan bir şirketten intikam almak için "değersiz" bir girişim olarak tanımlıyor. Telltale ayrıca davanın Bruner yönetiminde şirketin yaşadığı düşüş etrafında dönmeye çalıştığını ekledi.

Bruner'ın avukatları bu iddialara karşılık vererek, "asılsız ve dikkatsiz intikam suçlamaları" diyorlar. Yargıç Roy Chernus, davanın reddini talep eden bir Telltale Games girişimini reddetti. Ayrıca, Bruner'ın 17 Temmuz'da bir dava yönetim konferansı düzenlemesini kabul etti.

Telltale Games yeni Stranger Things oyununu ve The Walking Dead'in final sezonunu duyurdu!

Telltale Games geçtiğimiz hafta Stranger Things oyunu ve Minecraft: Story Mode'u yayın servisine getirmek için Netflix ile birlikte çalıştığını açıkladı. Ayrıca The Walking Dead final sezonunun yayınlanma tarihini de açıkladı. Birinci bölüm, 14 Ağustos'ta PlayStation 4, Xbox One ve PC'de yayınlanacak.