Eski Sony geliştiricisi: Çapraz platform sorunu parayla ilgili

Eski Sony geliştiricisi: Çapraz platform sorunu parayla ilgili
Eski bir Sony geliştiricisi, son zamanların popüler sorunuyla ilgili konuştu ve PlayStation 4 çapraz platform engelinin parayla ilgili olduğunu söyledi.John Smedley, 2015 yılında Sony Online Entertainment'dan isim değiştirerek ortaya...

Eski bir Sony geliştiricisi, son zamanların popüler sorunuyla ilgili konuştu ve PlayStation 4 çapraz platform engelinin parayla ilgili olduğunu söyledi.

John Smedley, 2015 yılında Sony Online Entertainment'dan isim değiştirerek ortaya çıkan Planetside 2 ve H1Z1'in geliştiricisi Daybreak Game Company'nin eski patronu.

Smedley, Epic hesabını PS4'te Fortnite'a giriş yapmak için kullananların diğer konsollarda aynı Epic hesabını kullanamayacaklarını belirterek, Sony'nin tartışmalı politikasının paraya dayandığını söyledi.

"...Sony'deyken, bunun sebebi hep paraydı. Basitçe, Xbox'ta bir şey satın alan insanların onu Playstation'da kullanılmasından hoşlanmadılar. Saçma, ama durum bu."

Fortnite bağlamında şirketin Xbox'ta Xbox Live aracılığıyla bir karakter kostümü satın alması fikrinden hoşlanmadığı anlamına geliyor. PS4 sürümüne giriş yaparak Sony'nin konsolunda oyunu oynarken aynı kostümü, çapraz platform karakterlerini kullanabilmesi şirketin hoşuna gitmiyor gibi görünüyor.

Sony yöneticilerinin geçmişte çapraz platform oyunları hakkında yaptığı yorumlar dikkate alındığında, Smedley'nin yorumları sürpriz olmamalı. E3 2017'de, PlayStation global satış ve pazarlama sorumlusu Jim Ryan verdiği demeçte, durumun kendileri ve diğer platform sahipleri arasındaki ticari bir tartışma olduğuna değinerek, PSN hesapları aracılığıyla diğer ağlarda çevrimiçi oynayan çocuklar için endişelendiğini söylemişti.

Sorun, Sony'nin E3 haftası boyunca başını ağrıtmıştı. Ancak...

Çapraz platform konusu, geçtiğimiz hafta E3'de Fortnite'ın Nintendo Switch'e gelmesiyle yeniden manşetlerde yer aldı. Epic hesaplarını PS4'te oynamak için kullanan oyuncular, Switch üzerinde hesaplarını kullanamadıklarını gördüler. Haliyle şirket son günlerde medya tarafından sorunla ilgili çok eleştirildi.

Yine de konuyla ilgili bir adım atılmadığı gibi geçtiğimiz hafta şirket, sorunla ilgisiz bir bildiri yayınlamıştı:

PlayStation topluluğunun oyun deneyimini geliştirmek için nelerle ilgilendiklerini duymaya her zaman açığız. PlayStation Network’teki aylık 80 milyondan fazla aktif kullanıcıyla birlikte, oyuncuların Fortnite ve tüm çevrimiçi oyunları birlikte oynayabilecekleri devasa bir oyun topluluğu oluşturduk. Ayrıca PC, Mac, iOS ve Android cihazlarda Fortnite çapraz destek desteği sunuyoruz. PS4’teki Fortnite hayranlarının diğer platformlarda daha fazla oyuncuyla oynama fırsatını genişletiyoruz.

Bu noktada ekleyecek başka bir şeyimiz yok.

Bakalım bu tartışma daha ne kadar uzayacak ve konsol üreticisi bu konuda ne gibi hamleler yapacak. (Ya da yapmayacak...)