Blizzard'ın eski yöneticisi John Heinecke Square Enix'e katıldı

Blizzard'ın eski yöneticisi John Heinecke Square Enix'e katıldı
Eski Blizzard yöneticisi John Heinecke, Square Enix'e Pazarlama Kurulu Başkanı olarak katıldı. Endüstride 20 yıllık geçmişi olan Heinecke, 12 yıldır Blizzard'la çalışıyordu veOverwatch, Hearthstone ve Diablo III gibi başarılı...

Eski Blizzard yöneticisi John Heinecke, Square Enix'e Pazarlama Kurulu Başkanı olarak katıldı. Endüstride 20 yıllık geçmişi olan Heinecke, 12 yıldır Blizzard'la çalışıyordu ve

Overwatch

, Hearthstone ve Diablo III gibi başarılı oyunların pazarlama kampanyalarını yürütüyordu. En son rolü, Blizzard'ta Overwatch Global Publishing Başkan Yardımcılığı göreviydi.

Square Enix Kuzey Amerika ve Avrupa CEO'su Phil Rogers: "John Heinecke'ye Square Enix ailesine hoşgeldin demek için çok heyecanlıyız. John'un deneyimi ve bilgisi, pazarlama çabalarımıza öncülük edecek." diyerek bu hamlenin önemine değindi.

Heinecke ise basın açıklamasında şunları ekledi: "Square Enix, oyun dünyasında yer alan çok yönlü serilerden bazılarına sahip ve ben de ekibimize katılma konusunda çok heyecanlıyım. Global kitlemizi büyütmeye ve inanılmaz oyunlar için hevesli topluluklar oluşturmaya yardımcı olacak pazarlama kampanyaları oluşturmayı sabırsızlıkla bekliyorum."

Square Enix pazarlama departmanı Heinecke'ye emanet

Heinecke artık Square Enix'in tüm oyunları için pazarlama operasyonları ve faaliyetlerinden sorumlu olacak. Blizzard'daki görevinden önce, Heinecke, Activision'ın marka pazarlama departmanında çalıştı. Alanında geniş deneyime sahip ve hit oyunlara yönelik global lansman kampanyaları yürüttü.

Blizzard'ın kurucusu ve başkanı Michael Morhaime yakın zamanda görevinden ayrıldı ve şirkete danışmanlık yapmaya karar verdi.