Escape From Tarkov, hilecileri yakalamaya çalışıyor

Escape From Tarkov, hilecileri yakalamaya çalışıyor
Battlestate Games, Escape From Tarkov oyuncularına Reddit üzerinden cevap verdi. Oyuncular hilecilerden şikayetçiydi.
Escape From Tarkov

, çıkışından bu yana iyi bir oyuncu kitlesi elde etti. Çıkarım tabanlı oynanış ve FPS türüne sahipti. Türe de farklı ve yeni bir dokunuş getirdi. Çıkışından bu yana sağlıklı ve kendini adamış hayranlara sahip oldu. Oyun, uzun zamandır hilecilerle boğuşuyordu. Geliştirme ekibinin COO'su Battlestate Games, yakın zamanda hayranlarla konuşmak istedi. Bunun için de

Reddit

üzerinden iletişim kurdu.

escape-from-tarkov-hilecileri-yakalamaya-calisiyor

Escape From Tarkov geliştiricileri, hilecilerin peşinde

Geliştirici ekip durumu, hile yapanlarla ilgili bir sorun çıktığında hayranların onları umursamazlığıyla suçladığını belirtti. Geliştirici, durumun böyle ilerlemediğini iddia etti. Hile sorunuyla şu anda neler yapıldığını açıklamak için birkaç önemli nokta üstünde durdu. Birinci olarak, hilecileri yakalama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Hilecilerin genellikle dalgalar halinde geldiğini ekledi.

escape-from-tarkov-hilecileri-yakalamaya-calisiyor

Hile önleme yazılımları BattleEye gelişmeye devam ediyor. Yine de sorun şu ki, hile teknolojisi de sürekli gelişiyor. Bu nedenle iki taraf arasında hiç bitmeyen bir rekabet var. Bazen böyle bir durumda hile yapan taraf avantaj sağlıyor. COO ayrıca, BattleEye'nin sadece geçen hafta dört kez güncellendiğini belirtti. Buna ek olarak, kendi hile tespit ve raporlama araçlarını geliştirmeye devam ettiklerini açıkladı.

escape-from-tarkov-hilecileri-yakalamaya-calisiyor

Escape From Tarkov, şu anda günlük birkaç bin hileciyi yasaklıyor. Stüdyo, genellikle çoğunun biraz oynadıktan sonra engellendiğini belirtti. COO konu hakkında, "Endişeleriniz ve kızgınlıklarınız bizim için yüzde 100 açık. Her zaman da öyleydi. Tüm bu hilecileri rapor edin, oyunu birlikte daha temiz hale getireceğiz." dedi. Bu mesaj, subreddit'teki hayranlar tarafından pek iyi karşılanmadı. Bu noktada, birçok kişi günde bin hileci iddiasıyla ilgili ciddi şüpheler taşıyor. Çünkü bu, diğer oyuncuların yasaklama raporlarıyla çelişiyor.

escape-from-tarkov-hilecileri-yakalamaya-calisiyor

Genel olarak hayranlar, yapılanların yeterli olmadığına inanıyor. Envanterinizde bulunanlar sunucudaki her istemciye ulaşıyor. Bu nedenle çoğu kişi, oyun temel düzeyde kötü programlandığını iddia etti. Bu da hilecilerin erişimini daha da kolay hale getiriyor. Bazı oyuncular, hilecileri rapor ettiklerini ve onları çok daha sonra farklı lobilerde gördüklerini söyledi.

Sizler Escape From Tarkov'un hile problemi hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin!