Epic Games Rocket League geliştiricisi Psyonix'i satın aldı

Epic Games Rocket League geliştiricisi Psyonix'i satın aldı
Fortnite'ın geliştiricisi Epic Games, popüler araba futbolu oyunu Rocket League'in yapımcısı bağımsız geliştirme stüdyosu Psyonix'i satın aldığını duyurdu.Psyonix anlaşmanın sonucu olarak Rocket League'in rekabetçi e-spor...

Fortnite'ın geliştiricisi Epic Games, popüler araba futbolu oyunu Rocket League'in yapımcısı bağımsız geliştirme stüdyosu Psyonix'i satın aldığını duyurdu.

Psyonix anlaşmanın sonucu olarak Rocket League'in rekabetçi e-spor ligini desteklemek için daha fazla kaynağa erişebileceğini ve 2019'un sonunda oyunu Epic Games PC mağazasına getireceğini belirtti.

Satın almanın ardından Rocket League'in Valve'in rakip platformu Steam mağazasında bulunmayacağı yönünde söylentiler çıksa da, Epic Games oyunun Steam sürümünün yine satın alınabilir olacağına ve oyuncuların gelecekte indirilebilir içerik desteği almaya devam edeceğine açıklık getirdi.

Epic'in Psyonix'i almak için ne kadar ödediğini içeren anlaşma şartları henüz açıklanmadı.

Psyonix'in kurucusu ve stüdyo direktörü Dave Hagewood: "Unreal Tournament'ın ilk günlerinden beri Epic ile yakın çalışıyoruz ve paylaşım içinde bulunan ortaklar olarak hayatta kaldık. Bu nedenle güçlerimizi birleştirmek birçok açıdan mantıklı. Birbirimizden öğrenebileceklerimizin ve birlikte başarabileceklerimizin potansiyeli bizi gelecek için heyecanlandırıyor." diyerek anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Epic Games ve Psyonix'in uzun süredir devam eden bir ilişkisi var. Epic'in Cary'deki merkez ofisi, Psyonix'in 2001'de kurulduğu Kuzey Carolina'daki Raleigh'e yaklaşık 20 km uzaklıkta. Epic, yıllar içinde Psyonix'le Unreal Engine oyun geliştirme setini geliştirmek için çalıştı ve şirketin Unreal Tournament 2004, Gears of War ve Mass Effect 3 gibi Unreal tabanlı oyunların yaratılmasında katkısı büyük.

Epic Games CEO'su Tim Sweeney anlaşmayla ilgili: "Psyonix her zaman Epic ailesinin bir parçası oldu ve resmiyete dökmekten mutluyuz. Psyonix'in kurduğu mükemmel ekibe ve Rocket League için inanılmaz bir topluluk kurmasına büyük saygı duyuyoruz." açıklamasını yaptı. Ayrıca Epic Games anlaşmanın Mayıs ayının sonunda veya Haziran ayının başlarında kapanacağını öngördüğünü ve düzenleyici makam onayını beklediğini ekledi.

Rocket League İlerleme Güncellemesi
Rocket League

Psyonix merkezini 2009 yılında San Diego'ya taşıdı ve şu anda 130'dan fazla çalışan istihdam ediyor. Stüdyo 2008 yılında çıkardığı Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars oyununda yakaladığı başarının ardından 2015 yılında Rocket League'i piyasaya sürdü. Oyun şu anda 57 milyondan fazla kayıtlı oyuncuya sahip ve milyonlarca kopya sattı. Ayrıca Rocket League Championship Serisi ile popüler bir e-spor oyunu haline geldi.

Psyonix ayrıca Epic Games ile birlikte konsollarda platformlar arası oyunu kurmaya yardımcı oldu ve Rocket League PS4, Xbox One ve PC platfomlarında çapraz oyunu destekleyerek sektörde bir dönüm noktasına imza attı. Psyonix Ocak ayında PS4'e platformlar arası Rocket League desteği getirdi.