Epic Games'in dava ettiği 14 yaşındaki çocuğun annesinden savunma geldi!

Epic Games'in dava ettiği 14 yaşındaki çocuğun annesinden savunma geldi!
Geçtiğimiz ay Epic Games,Fortnite hilecisi olduğu iddia edilen iki oyuncuya karşı davaaçmıştı. İkili, hile sağlayıcısı Addicted Cheats ile bağlantılı, siteye destek personeli olduğu ve Aimbot yazılımını "diğer oyuncular...

Geçtiğimiz ay Epic Games,

Fortnite hilecisi olduğu iddia edilen iki oyuncuya karşı dava

açmıştı. İkili, hile sağlayıcısı Addicted Cheats ile bağlantılı, siteye destek personeli olduğu ve Aimbot yazılımını "diğer oyuncular ve yayıncıları izleyen oyuncular için oyunu mahvetmek için kasıtlı olarak kullanmak" ile suçlandı.

Sanık aslında hile yaptığı için değil, Addicted Cheats tarafından sağlanan hile ile oyunu kırarak "telif hakkı korumalı koda yetkisiz bilgisayar kodu yerleştirerek Epic'in telif haklarını ihlal etmesi" sebebiyle dava edilmişti.

Geliştiricinin dava açtığı sanıklardan biri olan 14 yaşındaki genç, hilelerin nasıl kullanılacağını gösteren YouTube videosunun, DMCA (Dijital Binyıl Telif Hakkı) kaldırma talebine karşı temyiz başvurusunda bulunmuştu. Yasal olarak, Epic Games DMCA şikayetini geri çekmeli veya gençlere karşı dava açmalıydı. Geliştirici ikinci yolu seçti.

Epic Games sözcüsü Eurogamer'e yaptığı açıklamada, "Bu dava, davalının Fortnite Battle Royale'deki hile ve suistimallerini ortaya çıkaran YouTube videosu için yayından kaldırma uyarısına, DMCA karşı dava başvurusu sonucunda ortaya çıktı" dedi. "Bu şartlar altında kanun, dava açmamızı ya da suçlamaları düşürmemizi şart koşuyor."

"Epic, her yaş grubunda kitleyle hile ve telif hakkı ihlalinde sorun yaşıyor. Daha önce belirttiğimiz gibi, hileyi ciddiye alıyoruz ve oyunlarımızın eğlenceli, adil ve rekabetçi olmasını sağlamak için mevcut tüm seçenekleri takip edeceğiz"

Fakat oğlunun dava edilmesinden memnuniyetsizlik duyan anne için bu açıklama yeterli değildi. Annesi, oğlunun "günah keçisi" ilan edildiğini belirterek mahkemeye sert bir mektup yazdı.

epic games

Davalının annesi, mektubunda oğlunu aşağıdaki noktalarda savundu:

  • Oğlu, Epic Games tarafından iddia edildiği gibi oyunu değiştirmedi veya hile yazılımı yapmadı. "Epic Games, herhangi bir değişiklik biçimini kanıtlama imkanına sahip değil".
  • Anne, oğlunun daha önceden var olan hileleri kullandığını ve yayınladığını itiraf ettiğini kabul ediyor. Ancak "hala hileleri kullanan birçok kişi var ve bu mektup yazılırken bile hala kullanıyorlar".
  • Fortnite, reşit olmayan çocuklar tarafından oynanabilmesi için ebeveyn izni gerektirir. Ancak anne, böyle bir izin vermediğini belirtiyor.
  • Epic Games, ücretsiz oynanabilir bir oyun için "zarara uğradığını" iddia edemez. Anne, Epic'in oğlunu "günah keçisi ilan ettiğini" iddia ediyor çünkü geliştirici hilecileri engelleyemiyor.
  • Oğlunun adı ve ayrıntıları kamuoyuna açıklandı. Bu, çocuğun reşit olmaması nedeniyle yasadışı.
  • Oğlu bu hilelerin yayınından para kazanmadı.

Kaynak: Eurogamer