Eidos Montreal, hikaye tabanlı oyunlardan vazgeçmeyecek

Eidos Montreal, hikaye tabanlı oyunlardan vazgeçmeyecek
Çevrimiçi deneyimler üzerine "ek bir vurgu" yapan Eidos Montreal, güncellenmiş vizyonunu yayınlamıştı. Haliyle stüdyonun, çevrimiçi yapımlara odaklanmaya başladığına ve tek oyunculu yapımlardan vazgeçtiğine dair haberler...

Çevrimiçi deneyimler üzerine "ek bir vurgu" yapan Eidos Montreal, güncellenmiş vizyonunu yayınlamıştı. Haliyle stüdyonun, çevrimiçi yapımlara odaklanmaya başladığına ve tek oyunculu yapımlardan vazgeçtiğine dair haberler dolaşmaya başlamıştı. Güncelleme çok sürpriz olmadı ancak pek çok kişiyi hayal kırıklığına uğrattı ve stüdyo başkanı David Anfossi açıklama yapmak zorunda kaldı.

Dawn motoruna çok oyunculu destek eklendiğinin haberi ilk olarak Temmuz ayında ortaya çıktı. Anfossi, gelecekteki Eidos Montreal oyunlarının tamamen çevrimdışı olacağını veya herhangi bir online öğenin olmayacağını söylemedi. Ancak tek oyunculu, hikaye odaklı oyunlardan vazgeçmediklerini belirtti.

Hikaye odaklı, tek oyunculu yapımlardan vazgeçmek söz konusu değil

"Kimse tek oyunculu hikaye tabanlı oyunlardan vazgeçtiğimizi söylemedi; bu yapmaktan hoşlandığımız bir şey." şeklinde bir tweet attı. Bir hayran, geliştiricilerin odak noktasını çevrimiçi oyunlara çevirmesinden endişelendiğini belirtti. Anfossi, bu serzenişi anlayışla karşıladı ve yaratıcı olmak adına teşvik için yeni şeyler denemek zorunda olduklarını; ancak Eidos Montreal'in bugünlere gelene kadar yaptığı şeyleri inkar edemeyeceğini söyleyerek endişelerin yersiz olduğunu vurguladı.