EA, Anthem'e olumsuz inceleme yapan YouTuber'ı kısıtlamadığını açıkladı

EA, Anthem'e olumsuz inceleme yapan YouTuber'ı kısıtlamadığını açıkladı
Hafta başında YouTuber Gggmanlives Electronic Arts'ın Anthem incelemesi için kendisine ödeme yaptığını ve ardından şirketin olumsuz inceleme için kendisini "kara listeye alındığını" söyledi. Gggmanlives, EA'nın herhangi bir...

Hafta başında YouTuber Gggmanlives Electronic Arts'ın Anthem incelemesi için kendisine ödeme yaptığını ve ardından şirketin olumsuz inceleme için kendisini "kara listeye alındığını" söyledi. Gggmanlives, EA'nın herhangi bir editör ya da içerik kontrolü olmadan yayıncıların oyunlarını incelemesi için tasarlanan Game Changers programının bir parçası.

EA resmi açıklamasında Gggmanlives'ın iddialarını reddetti ve Anthem inceleme videosunun yayın kurallarına uymadığını açıkladı. Şirket YouTuber'ın içeriğinin herhangi bir değişiklik yapmadan, ancak kurallara uygun olarak yeniden yüklemesine izin verildiğini savundu.

EA sözcüsü aşağıdaki ifadeyi yayınladı:

"Game Changers programımız inceleme içeriği için ödeme yapmak için tasarlanmadı. Buna inanmıyoruz. Olayda ilgili video için koşullar karşılanmadı ve bu çok sıkı bir şekilde uyduğumuz bir şeydi. Bu yüzden kaldırılmasını ve düzeltilmesini istedik. Videonun içeriğinin değiştirilmesini veya yayıncının 'kara listeye alınmasını' istemedik. Tüm yayın kurallarımıza buradan erişebilirsiniz."

EA, Gggmanlives'ın videosunun hangi kuralları ihlal ettiğini açıklamadı.

EA'nın Uluslararası Topluluk Yöneticisi Lee Williams: "Game Changers katılımcılarını içeriklerinde dürüst olmaya teşvik ediyoruz. Bu, programın en önemli kısımlarından biri ve topluluk onlara dürüstlüklerinden dolayı güveniyor." dedi.

Williams, programın kriterleri ve ödenen sponsorluklar da dahil olmak üzere, Game Changers ile ilgili Twitter'da hızlı bir Soru-Cevap oturumu yaptı. Daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız oturumun tamamını inceleyebilirsiniz.

Respawn Entertainment'ın geliştirdiği Anthem 22 Şubat'ta yayınlandı. EA ne düşünüyor bilemeyiz ama oyunu deneyimleyenlerden Anthem için iyi sesler yükselmiyor.