EA, Jade Empire için marka başvurusu yaptı

EA, Jade Empire için marka başvurusu yaptı
Microsoft, geçtiğimiz aylarda sekiz Xbox oyununun 17 Nisan 2018'deki Xbox One geriye dönük uyumluluk listesine dahil edileceğini açıkladı. Bu oyunlardan biri de BioWare'in 2005'te geliştirdiği aksiyon rol yapma oyunu Jade Empire'dı.Başvuru...

Microsoft, geçtiğimiz aylarda sekiz Xbox oyununun 17 Nisan 2018'deki Xbox One geriye dönük uyumluluk listesine dahil edileceğini açıkladı. Bu oyunlardan biri de BioWare'in 2005'te geliştirdiği aksiyon rol yapma oyunu Jade Empire'dı.

Başvuru 22 Ocak 2019 tarihinde yapıldı ve EA Jade Empire markasını "eğlence hizmetleri için kullanım hakkı, yani, çevrimiçi bir bilgisayar oyunu yapma" başlığı altında kaydetti. Şirketin bu hamlesi yeni oyun projesi anlamına gelebilir, ancak ticari marka uygulamaları sadece mülkiyet haklarını korumak için de yapılabiliyor. Yani şimdilik ne olacağı belirsiz.

Bununla birlikte EA, Jade Empire markasıyla geçmişteki oyunu nesil donanımlar için yeniden uyarlayabilir ve remaster ya da remake olarak değerlendirebilir. Tabii ki, doğrudan devam oyunu da gelmesi ihtimali de var, çünkü BioWare'in bir zamanlar geliştirme aşamasında olduğu konuşuluyordu.

Bilmeyenler için hatırlatalım. Jade Empire ilk kez Mass Effect ve Anthem'in geliştiricisi BioWare tarafından Xbox oyunu olarak 2005'te çıktı. Aksiyon RPG türündeki oyun Star Wars: Knights of the Old Republic'in ardından geldi. KOTOR ile karşılaştırılabilir bir sisteme sahip olmasına rağmen, Jade Empire daha hızlı, dinamik bir hareket ve aksiyon sunuyordu.

EA, Jade Empire'dan kısa bir süre sonra 2007'de BioWare'i satın aldı ve Mass Effect serisini getirdi.