Electronic Arts hisseleri üçüncü çeyreğin ardından düşüş yaşadı

Electronic Arts hisseleri üçüncü çeyreğin ardından düşüş yaşadı
Electronic Arts hayal kırıklığı yaratan üçüncü mali çeyreğin ardından biraz zor durumda. Şirketin hisseleri yaklaşık %18 geriledi ve bu durum yayıncının 1999'dan bu yana en büyük günlük kaybına yol açabilir.Haberler EA...

Electronic Arts hayal kırıklığı yaratan üçüncü mali çeyreğin ardından biraz zor durumda. Şirketin hisseleri yaklaşık %18 geriledi ve bu durum yayıncının 1999'dan bu yana en büyük günlük kaybına yol açabilir.

Haberler EA CEO'su Andrew Wilson'ın gelir toplantısındaki açıklamalarının ardından geldi. Wilson, yayıncının üçüncü mali çeyrekte kayda değer zorluklarla karşılaştığını belirtti. Ne yazık ki düşüşün çoğu Kasım 2018'de çıkan Battlefield 5'in hayal kırıklığına uğratan satış performansından kaynaklanıyor. Battlefield 5 şimdiye kadar 7.3 milyon kopya sattı, ancak bu rakam EA'nın beklentilerinin yaklaşık 1 milyon altında kaldı. EA bu eksikliği Battlefield 5'in battle royale modu Firestorm'u Mart 2019'a erteleme kararına bağlıyor. Bununla birlikte Firestorm modunun ilk Battlefield 5 satışlarına yapacağı etki merak konusu.

EA Vancouver Star Wars
EA Vancouver'ın Star Wars oyunu iptal edilmişti

Geçtiğimiz birkaç ay EA için pek parlak geçmedi. Kısa süre önce EA Vancouver'da geliştirilmekte olan Star Wars oyunu iptal edildi. Bu oyun aslında kapatılan Visceral Games'te Amy Hennig tarafından yönetilen Star Wars oyununun yeni bir versiyonuydu.

Yine de EA dördüncü çeyreğe umutlu bakıyor. Yakında 2014'teki Titanfall'ın ardından sonra şirketin ilk yeni oyunu Anthem piyasaya sürülecek. Ayrıca Titanfall evreninde geçen yeni battle royale oyunu Apex Legends de ani bir lansmanla ücretsiz olarak yayınlandı. Güçlü bir başlangıç yapan oyun ilk gününde 2.5 milyon eş zamanlı oyuncu topladı.

Ayrıca 2019 sonbahar aylarında Star Wars Jedi: Fallen Order yayınlanacak. EA biraz sarsılmış görünüyor ve bakalım yılın geri kalanı yayıncı için nasıl geçecek.