EA'in gelirleri Apex Legends ve Anthem'e rağmen düştü

EA'in gelirleri Apex Legends ve Anthem'e rağmen düştü
EA 2019'un ilk çeyreğinde Apex Legends ve Anthem gibi iki yüksek profilli oyun çıkardı ve Battlefield 5'in battle royale modu Firestorm'u yayınladı. Yine de yayıncı yıla zorlu bir başlangıç yaptı ve rapora göre gelirlerinde düşüş...

EA 2019'un ilk çeyreğinde Apex Legends ve Anthem gibi iki yüksek profilli oyun çıkardı ve Battlefield 5'in battle royale modu Firestorm'u yayınladı. Yine de yayıncı yıla zorlu bir başlangıç yaptı ve rapora göre gelirlerinde düşüş yaşadı.

EA'in 2018'in ilk çeyreğinde elde ettiği gelir 1.6 milyar dolarken, 2019 yılının aynı döneminde 1.2 milyar dolara indi. Ayrıca net kar önceki yıl elde edilen 607 milyon dolardan 209 milyon dolara düştü. Şirket oyunlarının satış performansıyla açıklamasına devam etti.

Apex Legends tanıtım ve reklam yapmadan sessizce çıkarılmasına rağmen rağmen yayıncı için büyük bir başarı elde etti. Oynaması ücretsiz battle royale oyunu sadece ilk ayında 50 milyon oyuncuya ulaştı ve bu oyuncuların %30'u daha önce hiç EA oyunu oynamayan bir kitleydi. Ayrıca hızlı başlangıç başarılı bir şekilde devam etse de devamlılığı konusunda bazı sorular ortaya çıktı. Apex Legends rakiplerine göre daha az sıklıkta yaptığı güncellemelerden dolayı eleştirilse de, Respawn Entertainment planına bağlı kaldı. EA, Haziran ayında oyunun 2. sezonuna ilk bakışı sunacağını doğruladı ve momentumu geri kazanma şansı var.

Öte yandan merakla beklenen Anthem lansmandan itibaren kötü zamanlar geçirdi. Satışları oldukça güçlü olsa da, oyuncuların karşılaştığı sayısız hata eleştirel olarak yayıncıya geri döndü. BioWare kendini Anthem deneyimini geliştirmeye adadı ve sonuç olarak yeni özelliklerle duyurulan yol haritası gecikti... Anthem ekibinde son zamanlarda bazı büyük değişiklikler oldu ve bazı kilit çalışanların çoğu Dragon Age 4'e odaklandılar. Ancak BioWare, Anthem'i desteklemeye devam ettiğini tekrar vurguladı.

Kazanılan bir diğer başarı Battlefield 5'in gecikmeli gelen battle royale modu Firestorm'un yayınlanmasıydı. EA, Mart ayında getirdiği yeni modun şimdiye kadarki en büyük Battlefield canlı hizmeti olduğunu iddia etti. Yayıncı lansmanda yaşadıkları eksikliği oyunun düşük performansına bağlasa da, artık sonuçlardan memnun görünüyor.

Özellikle Apex Legends'in yüksek başarısına rağmen, EA son zamanlarda kesinlikle zor bir dönem geçirdi. Battlefield 5 gibi en büyük kozunu oynayamadı ve 2018 yılından daha düşük bir performans sergiledi. Ayrıca 2019'da yapılanma çalışmaları sonucunda bazı önemli işten çıkarmalar yaşadı. Star Wars Jedi: Fallen Order ve Madden 20 gibi oyunlar yolda ve yılın geri kalan dönemleri EA için hayati öneme sahip olacak.