EA gelecek nesil konsolları desteklemeye hazır

EA gelecek nesil konsolları desteklemeye hazır
Yeni nesil konsollar önümüzdeki yıl hayatımıza girecek ve birçok şirket büyük karşılama için hazırlık yapmaya başladı bile. EA'in de bu şirketlerden biri olması şaşırtıcı değil. Açıkçası yayıncı henüz gelecek...

Yeni nesil konsollar önümüzdeki yıl hayatımıza girecek ve birçok şirket büyük karşılama için hazırlık yapmaya başladı bile. EA'in de bu şirketlerden biri olması şaşırtıcı değil. Açıkçası yayıncı henüz gelecek nesil konsollar için planlarını açıklamaya hazır olmasa da 2020 yılını hareketlendirecek projelerle karşımıza çıkacağı kesin.

EA'in ilk çeyrek gelir toplantısında CFO Blake Jorgensen yayıncının bir sonraki konsol nesli için ilk planlarını ortaya koydu. Gelecek nesil sistemlere "Gen 5" adını veren Jorgensen "Gelecek yıl Gen 5'e oyun yapmak için çok çalışıyoruz, bence bu çok açık. Sanırım sektördeki herkes bunu yapıyor." dedi. Yöneticiye göre EA yeni nesil oyunlar üzerinde bir süredir çalışıyor.

Aslına bakılırsa Jorgensen'in bu açıklamaları, Sony henüz onaylamasa da, PlayStation 5'in 2020'de hayatımıza gireceğini ortaya koyuyor. Artık 2020 sonları PS5 için çıkış tarihi olarak ön görülürken Sony ve Microsoft'un bu konuda henüz resmi bir açıklamada bulunmadı.

PS5 lansmanında görmeyi beklediğimiz oyunlara gelirsek; bir sonraki Madden oyununu görmek sürpriz olmaz. Ancak yine de Madden NFL 21'in yeni nesil konsol lansmanıyla aynı dönemde (Ağustos 2020) görmeyi beklemeyin. Jorgensen: "Geçmişte olduğu gibi tüm oyunlar hemen Gen 5'te çıkmayacak. Açıkçası Gen 5 konsolu geldiğinde Gen 5 oyununu çıkarırsınız, Madden geldiğinde değil." diyor.

EA yeni nesil platformlar hakkında yorum yapan en son şirket. Ubisoft daha önce yeni nesli destekleme niyetinde olduğunu belirtse de kartlarını kapalı tuttu. Bunların yanı sıra Platinum Games'in başkanı Atsushi Inaba gelecek platformlar hakkında tereddütlerini dile getirmişti. Inaba yeni nesil konsolların yenilikçi olmadıkları sürece rekabette zorlanacaklarını düşünüyor. Sony PS5'i henüz resmi olarak duyurmamasına rağmen özelliklerine dair heyecan verici açıklamalar yaptı.

Son olarak EA mali raporunda NBA Live 20'yi 2019'un sonlarına (3. çeyrek) ertelediğini duyurdu. Ayrıca Gamescom 2019'da yeni Need For Speed oyunu hakkında daha fazlasını göreceğiz.