EA, Frostbite motorunun gelecek nesil saç fiziğini paylaştı

EA, Frostbite motorunun gelecek nesil saç fiziğini paylaştı
Dün PlayStation 5 ile PS4 Pro arasındaki Spider-Man performansının kıyaslanmasının ardından, EA oyun motoru Frostbite için yeni nesil teknolojisini ortaya çıkarmaya başladı. Bu seferki gösteri saçla ilgili.EA, DICE ve Criterion...

Dün PlayStation 5 ile PS4 Pro arasındaki Spider-Man performansının kıyaslanmasının ardından, EA oyun motoru Frostbite için yeni nesil teknolojisini ortaya çıkarmaya başladı. Bu seferki gösteri saçla ilgili.

EA, DICE ve Criterion stüdyolarında Frostbite motorunda saçların görünümünü geliştirmek için küçük bir ekip oluşturdu. Sonuçlar etkileyici görünüyor. Sadece saçın nasıl hareket ettiğiyle ilgili fizik tarafı değil, her bir saçın ışığı farklı şekilde yansıtması ve saçlar yapay olarak renklendirildiğinde bundan nasıl etkilendiği de gösteriliyor.

EA blog yazısında değişimi detaylı olarak ortaya koyuyor ve Frostbite'ın saç fiziğinde geldiği noktayı çeşitli videolarla gözler önüne seriyor. İşte gelecek neslin saçlara yansıması:

Böylesine parlak ve dolgun saçların altından cansız manken çıkması ürkütücüydü. Ama evet konumuz Frostbite ve saçlar.

Saç gibi zor bir fiziğin gelecek nesil konsollarda bu seviyeye ulaşacağının garantisi yok. Henüz Sony ve Microsoft'un konsollarının görsel performans olarak neler sunabileceğini bilmiyoruz. Ama Frostbite'ın neler yapabileceğini görmek ve hedeflediği seviye umut vadedici.

Frostbite başlangıçta zor zamanlar geçirdi ve performansı sıkça eleştirildi. İlk olarak nişancı oyunlar için inşa edilen Frostbite, daha sonra rol yapma oyunlarını geliştirmek için Mass Effect ve Anthem'in stüdyosu BioWare tarafından defalarca kullanıldı.

EA artık Frostbite'ı Need for Speed (yarış), Dragon Age ve Mass Effect (RPG) ve FIFA serisi (spor) gibi farklı türden oyunlarda kullanıyor. Kayda değer istisnalar Apex Legends ve yaklaşan Star Wars: Jedi Fallen Order gibi Respawn projeleri.