EA yine eşya kutularını savundu: "Onlar sürpriz mekanikleri"

EA yine eşya kutularını savundu: "Onlar sürpriz mekanikleri"
EA'in eşya kutusu uygulanmaları ve mekanikleri dünya çapında isyanla karşılanarak çok fazla eleştiri aldı. Star Wars: Battlefront 2 ile başlayan tartışmalar öyle yoğundu ki, EA tüm sistemi elden geçirdi ve özellikle FIFA Ultimate...

EA'in eşya kutusu uygulanmaları ve mekanikleri dünya çapında isyanla karşılanarak çok fazla eleştiri aldı. Star Wars: Battlefront 2 ile başlayan tartışmalar öyle yoğundu ki, EA tüm sistemi elden geçirdi ve özellikle FIFA Ultimate Team topluluklar ve hükümetlerden tarafından incelemeye alındı.

EA'in hukuki ve idari işlerinden sorumlu başkan yardımcısı Kerry Hopkins, şirketin rastgele satın alımlarının eşya kutusu değil, "sürpriz mekaniği" olduğu konusunda ısrarcı. Hopkins, İngiltere Parlamentosu'nun Dijital, Kültür, Medya ve Spor Komitesi ile yapılan sözlü oturumda; mekaniği "yıllardır var olan Kinder Süpriz Yumurtaları, Hatchimals ya da LOL Surprise" gibi sürpriz oyuncaklarla karşılaştırdı.

Hopkins, Ulusal Parti Milletvekili Brendan O'Hara'nın sorularını yanıtlarken: "Bu tür mekanikleri uygulama yöntemlerimiz üzerinde düşünüyoruz. Elbette FIFA, FIFA Ultimate Team ve paketlerimiz aslında oldukça etik ve oldukça eğlenceli ve insanlar için oldukça zevkli." dedi ve şöyle devam etti:

"İngiltere kumar komisyonu, Avustralya kumar komisyonu ve kumar olmadıklarını düşünen diğer pek çok kurumla aynı fikirdeyiz ve kumar oynattığımızı öne süren kanıtları da kabul etmiyoruz."

Bu açıklama aynı zamanda EA'in, Hollandalı ve Belçikalı yetkililer tarafından alınan eşya kutusu önlemlerine ve yaptırımlarına katılmadığı anlamına geliyor: "Karar verdiler - mahkemeler değil, düzenleyici kurumlar. Yerel yasaları uyarınca, bu mekaniklerin belirli koşullar altında kanunları ihlal ettiğine karar verdiler."

İngiltere hükümetinin oyunlarla ilgili soruşturması bu yılın başlarında duyuruldu ve eşya kutularından çok daha fazlasıyla ilgiliydi. Oyun bağımlılığından hükümetin VR endüstrisini destekleme yöntemlerine kadar her şey listede yer alıyor. Yine de soruşturmaların herhangi bir yasama eylemiyle sonuçlanmadığı görülmedi... İlgilenenler oturuma buradan (15:43:15'ten itibaren) ulaşabilirler.