EA canlı hizmet oyunlarından büyük gelir elde etti

EA canlı hizmet oyunlarından büyük gelir elde etti
EA 2020 mali yılı 1. çeyrek gelir raporunu yayınladı. Şirket NBA Live 20'nin gecikeceğini onayladığı raporda finansal olarak nasıl performans gösterdiğine dair genel bir bakış sundu.EA, 30 Haziran tarihinde sona eren Nisan-Haziran...

EA 2020 mali yılı 1. çeyrek gelir raporunu yayınladı. Şirket NBA Live 20'nin gecikeceğini onayladığı raporda finansal olarak nasıl performans gösterdiğine dair genel bir bakış sundu.

EA, 30 Haziran tarihinde sona eren Nisan-Haziran çeyreğinde 1,2 milyar dolar gelir elde etti. Bu rakam geçtiğimiz yıl aynı çeyrekte 1,1 milyar dolardı. Dijital gelirler toplamda 1,049 milyar dolara ulaşırken, fiziksel oyun satışlarından ve diğer kaynaklardan elde edilen gelir 160 milyon dolar olarak açıklandı.

Şirket geçen yıl aynı dönemde 293 milyon dolar olan karını yükselterek 1,42 milyar dolara çıkardı. Bu büyük artışta EA'in bazı marka haklarını İsviçre'deki uluslararası genel merkeze taşıma kararının yanı sıra, EA'e büyük ölçüde fayda sağladığı görünen İsviçre gelir vergisi oranlarındaki değişiklikler etkili oldu.

EA kazanç raporunun bir parçası olarak yayınlanan aşağıdaki grafik yayıncının "canlı hizmet" oyunlarındaki başarısına ışık tutuyor. Son çeyrekte dijital yayınlarda mikro ödemeleri ve abonelikleri içeren canlı hizmetler dijital ağdan toplam 504 milyon dolar getirdi. EA akip eden 12 ay boyunca canlı hizmetlerden 2,461 milyar dolar gelir elde etti.

EA gelir raporu
EA raporu: Oyun indirmeleri, canlı hizmet ve mobil

Bu sayılara baktığımızda EA'in (ve diğer birçok yayıncının) insanların oyun oynamaya ve harcamaya teşvik eden çevrimiçi oyun modelinde neden bu kadar ısrarcı olduğunu anlamak zor değil. Şirketin kazanç raporunun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

EA'de çok sayıda canlı hizmet oyunu ve abonelik programı barındırıyor. EA 2020 ilk çeyreğinde gelirlerine katkı sağlayan oyunlar: Battlefield 5, Apex Legends, The Sims 4 ve Anthem'in yanı sıra FIFA 19, NBA Live 19, NHL 19, Madden NFL 19 ve özellikle FIFA Ultimate Team oldu. Ayrıca Star Wars: Old Republic gibi isteğe bağlı aboneliklerin yanı sıra EA Access ve Origin Access gibi abonelik hizmetleri de yer alıyor. Bu arada EA Access geçtiğimiz hafta PS4'e geldi ve erişebilir oyunların listesine buradan erişebilirsiniz.