EA ve Activision mikro ödeme tartışmalarından kötü etkilenecek

EA ve Activision mikro ödeme tartışmalarından kötü etkilenecek
Birkaç gün önce Washington senatörününeşya kutularının (Loot box) araştırılması için yasa tasarısı sunmasınınardından yatırımcılar uyarıldı. Wall Street'te finansal servis hizmeti veren bir şirket olan Cowen, artan geliştirme...

Birkaç gün önce Washington senatörünün

eşya kutularının (Loot box) araştırılması için yasa tasarısı sunmasının

ardından yatırımcılar uyarıldı. Wall Street'te finansal servis hizmeti veren bir şirket olan Cowen, artan geliştirme maliyetleri nedeniyle Activision Blizzard ve Electronic Arts hisselerinin piyasa performansını vurguladı. Ayrıca mikro ödeme tartışmalarının olası sonuçları da ele alındı.

Şirketler mikro ödeme ve oyuncu tepkileri konusunda uyarıldı

Analist Doug Creutz: "Oyun geliştirme süreleri uzamakta ve Ar-Ge maliyetleri daha önce olduğundan daha hızlı bir şekilde artmaktadır. Bu tekel bir iş değil... Müşterilerinizi kötü mikro işlemler (MTX- Microtransactions) ile öfkelendirmek önem arz eder. Sadece oyuncuların kızgın ve şikayetçi olmaları değil; ortada net performans sonuçları var ve tüm şirketlerin nispeten az sayıda oyuna bağımlı olduğu bir endüstride bu önemli." şeklinde notlarını aktardı.

Creutz, Destiny 2'nin sorunlarının mikro ödemelerin ötesine geçtiğini belirtti ve şirketleri oyuncuların tepkilerini görmezden gelmemeleri için uyardı.