EA birleşme girişimi nedeniyle 350 çalışanını işten çıkaracak

EA birleşme girişimi nedeniyle 350 çalışanını işten çıkaracak
Electronic Arts faaliyetlerini birleştirmek amacıyla 350 çalışanı işten çıkaracağını açıkladı. Bu karardan pazarlama, yayıncılık ve analitik gibi departmanlarda çalışanlar etkilenecek. Ayrıca Japonya ve Rusya'daki EA ofisleri...

Electronic Arts faaliyetlerini birleştirmek amacıyla 350 çalışanı işten çıkaracağını açıkladı. Bu karardan pazarlama, yayıncılık ve analitik gibi departmanlarda çalışanlar etkilenecek. Ayrıca Japonya ve Rusya'daki EA ofisleri de kapanacak. Böylece oyun endüstrisini son dönemde etkileyen toplu işten çıkarmalara yenisi ekleniyor...

EA CEO'su Andrew Wilson yaptığı açıklamada kararı "önemli ama çok zor" olarak nitelendirdi. İşte yapılan açıklamada göze çarpan önemli detaylar:

"Bunun bir parçası olarak, pazarlama ve yayıncılık organizasyonumuzda, operasyon ekiplerimizde değişiklikler yaptık ve bu pazarlarda oyuncularımıza hizmet etmenin farklı yollarına odaklanarak Japonya ve Rusya'daki varlığımızı azaltıyoruz. Örgütsel değişikliklere ek olarak, oyun ve hizmetlerimizde kaliteyi arttırmaya odaklandık."

EA'deki işten çıkarmalar yılın başlarında Activision Blizzard'da gerçekleşen yapılanmaya çarpıcı bir şekilde benziyor. Activision'da işten çıkarılanların sayısı 800'e yaklaşırken, orada da pazarlama ve yayıncılık gibi bölümler etkilenmişti. Daha sonrabu 800 kişiden 209'unun Blizzard Entertainment çalışanı olduğu ortaya çıkmıştı.

EA birkaç aydır zorlu bir süreç geçirdi. Yayıncı, Battlefield 5 gibi oyunların zorlu bir başlangıç yapması nedeniyle 3. çeyrek sonunda hayal kırıklığına uğradı ve bu da hisselerinin düşmesine neden oldu. EA ayrıca E3 2019'da basın toplantısı yapmayacağını ve uzun süredir devam eden fuarla bağlarını koparmayacağını da doğrulamıştı.