Dreams kendi VR oyununuzu yapıp paylaşmanıza izin verecek!

Dreams kendi VR oyununuzu yapıp paylaşmanıza izin verecek!
Media Molecules'ün şaşırtıcı derecede iddialı PS4 yapımı Dreams, oyuncuların kendi PSVR oyunlarını yaratmalarına ve paylaşmalarına izin verecek.Geçen yılın sonlarına doğru Sony, Dreams'in "sınırlı" PSVR desteği içereceğini...

Media Molecules'ün şaşırtıcı derecede iddialı PS4 yapımı Dreams, oyuncuların kendi PSVR oyunlarını yaratmalarına ve paylaşmalarına izin verecek.

Geçen yılın sonlarına doğru Sony, Dreams'in "sınırlı" PSVR desteği içereceğini doğrulamıştı ancak Edge'in yeni kapak resmi (Reddit tarafından paylaşıldı) daha özel bilgiler içeriyor. Oluşturma modu ile oyuncuların ortamlar ve nesneler oluşturmalarını ve bunları oyun benzeri deneyimler haline getirmelerini sağlayan Dreams'in bir kısmı PSVR ile tamamen uyumlu olacak şekilde hazırlandı. Bu nedenle, sadece VR deneyimleri oluşturmakla kalmayıp diğer insanların sanal gerçeklik hayalleriyle de oynanabilecek.

dreams media molecules edge

Bununla birlikte dergide VR desteğinin oyunun çıkışıyla birlikte  kullanılamayacağına dair daha önceki haberler güncellendi. Bunun yerine "gelecek bir tarihte" sunulacağı belirtildi.

Dreams uygunsuz içeriklere karşı önlem alabilecek mi?

Media Molecules, çevrimiçi oyunun şiddet içerikli veya cinsel içerik paylaşan yapımlarını önlemek için planları olduğunu belirtti. Algoritma, Sony araçları ve "gönüllü bir topluluk", içeriği temiz tutmanın anahtarı olacak.

Uygunsuz içerik girişimlerini engellemek elbette zordur. Bu kaderden muzdarip Lego Universe'i ele alırsak (çevrimiçi inşaat oyunu), PC kullanıcıları tarafından üretilen penis benzeri yapıların verdiği zarar görülebilir...