Disney yatırımcısına göre şirket Activision'u satın almalı

Disney yatırımcısına göre şirket Activision'u satın almalı
Activision Blizzard Inc. hisseleri geçtiğimiz yıl %40'tan fazla düşüş gördü. Kimilerine göre bu cazip bir satın alma fırsatı sunuyor ve eğlence endüstrisinde Walt Disney Co.'dan daha büyük bir alıcı yok.Yatırım şirketi...

Activision Blizzard Inc. hisseleri geçtiğimiz yıl %40'tan fazla düşüş gördü. Kimilerine göre bu cazip bir satın alma fırsatı sunuyor ve eğlence endüstrisinde Walt Disney Co.'dan daha büyük bir alıcı yok.

Yatırım şirketi Nick Licouris'ten Gerber Kawasaki, Activision'ın eSpor alanı ile Disney'in TV ağlarının birbirini destekleyici olduğunu düşünüyor ve şirketin bu hamleyle yararlanabileceği birçok fırsat olduğunu bildiriliyor. Ancak şirketin oyun dünyasındaki inişli çıkışlı profili kararı erteleyebilir. Örneğin Disney Infinity oyun sektörüne girmek için iddialı bir girişimdi ancak bu proje masraflı bir başarısızlıkla sonuçlandı.

Yine de potansiyel olarak Activision Blizzard ile yapılacak bir anlaşma kazançlı olabilir. Endüstri büyümeye devam ediyor ve Activision Blizzard yaklaşmakta olan World of Warcraft Classic'in yayınlanmasıyla eski başarısını yakalayabilir. Ayrıca Disney halihazırda Overwatch League'i ESPN3 üzerinden canlı olarak yayınlıyor ve Activision Blizzard markası hakkında ilgili ve bilgi sahibi olduklarını biliyoruz.

Activision Blizzard borsada sıkıntılı bir dönem geçirmesine rağmen olası bir anlaşma pahalıya patlayacaktır. Şirkete hala 34,85 milyar dolar değerinde. Karşılaştırma yapabilmeniz için; Disney'in 2009 yılında Marvel Studios'u yalnızca 4 milyar dolara satın aldığını ekleyelim.

Şimdilik tüm bu varsayımlar şirketin iş stratejisinden ziyade bir yatırımcının hayali gibi görünüyor. Walt Disney Co. CEO'su Bob Iger: "Oyun alanında yer almamız için en iyi noktanın lisanslama ve yayınlama olduğuna karar verdik." demişti. Yani Disney hala EA ve diğer yayıncıların markalarıyla çalışmasından memnun görünüyor. Tıpkı Kasım ayında çıkacak Star Wars Jedi: Fallen Order gibi.

(Kaynak: Comicbook)