Disney, 7.000 kişiyi işten çıkarıyor

Disney, 7.000 kişiyi işten çıkarıyor
Walt Disney Company, birtakım işten çıkarma başlatıyor. CEO Robert Iger şirkete daha yeni katılmıştı. İlk kazanç raporunda CEO, Çarşamba günü medya devindeki daha geniş bir yeniden yapılandırmanın bir parçası olarak işten...

Walt Disney Company, birtakım işten çıkarma başlatıyor. CEO Robert Iger şirkete daha yeni katılmıştı. İlk kazanç raporunda CEO, Çarşamba günü medya devindeki daha geniş bir yeniden yapılandırmanın bir parçası olarak işten çıkarmaları duyurdu. Böylece Disney maliyetleri, 5.5 milyar dolar azaltmayı bekliyor.

disney-7-000-kisiyi-isten-cikariyor

Disney, maliyette azaltmaya gidiyor

7.000 işten çıkarma, şirketin toplam iş gücünün yaklaşık yüzde 4'üne denk geliyor. The New York Times, Iger'in sözlerini yayınladı. Bu noktada Iger, "Yaratıcılığı şirketin merkezine döndürmeli, hesap verilebilirliği artırmalı, sonuçları iyileştirmeli, içerik ve deneyimlerimizin kalitesini sağlamalıyız." dedi. Iger, işten çıkarmalarla alakalı da açıklamalar yaptı. Bu noktada, "Dünya çapındaki çalışanlarımızın özverisine büyük saygı duyuyorum ve takdir ediyorum. Bugün karşılaştığımız zorlukları ele almak için bu gerekli olsa da, kararı kolay vermiyorum." diye ekledi.

disney-7-000-kisiyi-isten-cikariyor

Çıkartmaların çoğu medya ve eğlence bölümünde gerçekleşiyor

Deadline, Disney işten çıkartmalarının ABD'deki işçileri en sert şekilde vuracağını belirtti. Disney'in kazançlı Parks and Resort biriminden oldukça az işten çıkartmanın olacağını bildirdi. Raporda, önemli sayıda iş kaybının Disney Medya ve Eğlence Bölümü'nden olacağını açıkladı.

disney-7-000-kisiyi-isten-cikariyor

Disney, yeniden yapılanma yapıyor

Yeniden yapılanma kapsamında, Disney'in içerik üretimi ve dağıtım bölümleri artık tek bölüm oluyor. Spor, ESPN'nin bağımsız bir iş bölümü haline gelmesiyle istisna olarak görülüyor. İnsanlar bunun ESPN'i satışa çıkarma çabasının bir parçası olduğunu düşündü. Bu noktada, Iger ise durumun böyle olmadığını söyledi. Açıklamasında, "Bunu bu amaçla yapmadık. ESPN bizim için gerçek değer yaratmaya devam ediyor. Bu noktada tek yapmamız gereken alt üst edici bir dünyada bundan nasıl para kazanacağımızı bulmak." dedi.

Büyük animasyon filmlerinin devamı geliyor

Kazanç brifingi sırasında Disney; Toy Story, Frozen ve Zootopia dahil büyük animasyon serilerinden bazılarına devam filmi ekleneceğini duyurdu. Şirket, ABD'de Disney Plus abone sayılarını artırmaya devam ettiğini de doğruladı.

Sizler şirketin bu hamlesi hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!