Discord, tepki sonrası bazı kurallarını geri aldı

Discord, tepki sonrası bazı kurallarını geri aldı
Discord, bir süre önce yapay zeka destekli chatbot Clyde sürümünü piyasaya sürdü. Kullanıcılar şirketin gizlilik politikasından çağrıların, akışların ve kanalların içeriğini saklamayacağını söyleyen maddeyi sildiğini...
Discord

, bir süre önce yapay zeka destekli chatbot Clyde sürümünü piyasaya sürdü. Kullanıcılar şirketin gizlilik politikasından çağrıların, akışların ve kanalların içeriğini saklamayacağını söyleyen maddeyi sildiğini fark etti. Platform şimdi ilgili maddeyi eski hale getirdi. Böylece AI araçlarının verileri nasıl kullanacağını ve depolayacağını açıklığa kavuşturdu.

discord-tepki-sonrasi-bazi-kurallarini-geri-aldi

Discord, gizlilik politikasındaki değişiklikle tedirgin etti

Gizmodo tarafından bildirildiği üzere, Discord'un gizlilik politikasındaki değişiklikler yeni bir araç olan OpenAI kullanan Clyde'ın geliştirilmiş bir sürümü AutoMod AI'ın tanıtımı dahil yeni AI araçları kullanıcıları tedirgin etti. Değişiklikler yalnızca bir gün boyunca yayında kaldı. Bunun ardından Discord, orijinal gizlilik politikasını eski haline getirdi. Politika ise şu şekildeydi:

discord-tepki-sonrasi-bazi-kurallarini-geri-aldi

"Görüntülü ya da sesli aramaların veya kanalların içeriğini kesinlikle saklamıyoruz. Bunu gelecekte değiştirecek olsaydık bunu önceden size duyururduk. Biz ayrıca ekranınızı paylaştığınızda akış içeriğini saklamayız. Yine de akış için, küçük kapak resmini kısa süreliğine saklıyoruz." Gizmodo'ya gönderilen bir bildiride Discord, "Yakın zamanda Gizlilik Politikamızda düzeltilmiş bir dil yayınladığımızda, kullanıcılarımız arasında yanlışlıkla kafa karışıklığına neden olduğumuzun farkındayız. Açık olmak gerekirse, hiçbir şey değişmedi. Bu noktada dili Gizlilik Politikamıza yeniden ekledik." dedi. Şirket, dilin neden politikadan çıkarıldığını açıklamadı.

discord-tepki-sonrasi-bazi-kurallarini-geri-aldi

Discord ayrıca, kullanıcı verilerini nasıl kullandıklarını ve kullanmadıklarını açıklayan yeni AI araçları hakkındaki blog gönderisini güncelledi. Blog gönderisinde, "Yapay zeka özelliklerimiz OpenAI teknolojisini kullanır. OpenAI, genel modellerini eğitmek için Discord kullanıcı verilerini kullanamaz. Diğer Discord ürünleri gibi, bu özellikler de bilgileri yalnızca Gizlilik Politikamızda açıklandığı şekilde depolayabilir ve kullanabilir. Kaydetmez, saklamaz ya da kullanıcılardan gelen herhangi bir sesli veya görüntülü arama içeriğini kullanır." açıklamasını yaptı. Güncellenen paragraf, Discord'un bir kez daha bu politika değiştirilecekse kullanıcıları önceden bilgilendirme taahhüdü verdi.

Sizler Discord'un hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin!