Dijital oyun pazarı Ekim ayında %15 büyüme gösterdi!

Dijital oyun pazarı Ekim ayında %15 büyüme gösterdi!
YeniSuperDataraporu, oyuncuların Ekim ayında konsol, mobil ve PC platformlarında 8,5 milyar dolar harcama yaptığını ve dünya genelinde dijital oyun pazarı için %15 oranında büyüme gerçekleştiğini ortaya koydu. Bu rakam Ekim...

Yeni

SuperData

raporu, oyuncuların Ekim ayında konsol, mobil ve PC platformlarında 8,5 milyar dolar harcama yaptığını ve dünya genelinde dijital oyun pazarı için %15 oranında büyüme gerçekleştiğini ortaya koydu. Bu rakam Ekim 2016'da harcanan 7,4 milyar doların üzerinde.

PC ve mobil, dijital büyümeye katkıda bulunan en büyük faktörler oldu. Ancak FIFA 18 ve Grand Theft Auto V (GTA Online) gibi oyunlar konsollarda da popüler ve önemli gelir elde ettiler.

Tek oyunculu yapımlar henüz yıkılmadı!

Çok oyunculu oyunların zirvede olmasına rağmen, ve tek oyunculu yapımların da "hala ayakta olduğu" da raporda belirtiliyor. Ekim ayında South Park: The Fractured but Whole, Middle Earth: Shadow of War ve Assassin'in Creed: Origins, dijital satışlar yoluyla toplamda 160 milyon dolar fazla gelir elde etti. Bununla birlikte, tek oyunculu oyunlarda "mikro işlemlerden para kazanmak" daha zor olduğu için, bu oyunlardan uzun vadeli başarı beklenmiyor.

Ayrıca PlayerUnknown's Battlegrounds ve Fortnite'in sıkı bir rekabete girdiğini söyleniyor. Fortnite Battle Royale'in aylık aktif kullanıcı tabanı, Ekim ayı boyunca PUBG'den daha fazla büyüdü. Ancak Fortnite'in ücretsiz oynanabilmesi nedeniyle, PUBG'ye göre, elde ettiği gelirin sadece bir kısmında kayda değer bir gelir elde ediyor.

İşte platformlara göre Dijital Oyun Pazarı Top 10 listesi:

PC

  1. League of Legends
  2. PlayerUnknown’s Battlegrounds
  3. Fantasy Westward Journey Online II
  4. Destiny 2
  5. Dungeon Fighter Online
  6. Crossfire
  7. World of Warcraft
  8. World of Tanks
  9. Middle-Earth: Shadow of War
  10. ROBLOX

Konsol:

  1. FIFA 18
  2. Middle-Earth: Shadow of War
  3. Destiny 2
  4. Grand Theft Auto V
  5. Assassin’s Creed Origins
  6. NBA 2k18
  7. Forza Motorsport 7
  8. South Park: The Fractured But Whole
  9. Madden NFL 18
  10. Gran Tourismo Sport

Mobil:

  1. Honour of Kings
  2. Fantasy Westward Journey
  3. Lineage M
  4. Clash of Clans
  5. Monster Strike
  6. Lineage 2 Revolution
  7. Fate/Grand Order
  8. Clash Royale
  9. Candy Crush Saga
  10. King of Chaos