Diablo 4 Beta, Bazı Oyuncuların GPU'larının Isınmasına Neden Oluyor

Diablo 4 Beta, Bazı Oyuncuların GPU'larının Isınmasına Neden Oluyor
Diablo 4 Beta, bazı oyuncuların bilgisayarlarında sorunlara yol açtı. Oyuncular GPU'larının ısındığını fark etti.

Bazı Diablo 4 beta oyuncularının, GPU'larının aşırı ısınmasına ve bozulmasına neden olan bir sorun yaşadığı bildirildi. Erken erişim beta oyunu ön sipariş verenler için 17-19 Mart tarihleri arasında yayınlandı. Hatta 20 Mart'a kadar uzatılarak birkaç saat daha oynamaya izin verildi. Bu dönemde bazı oyuncular bilgisayarlarının kapanmasına neden olacak bir sorunla karşılaştı.

diablo-4-beta-bazi-oyuncularin-gpularinin-isinmasina-neden-oluyor

Diablo 4 beta oyuncuları sorunlarla karşılaştı

Jonzie23 adlı bir oyuncu, Eurogamer'a beta sürelerini tamamlamaya çalışırken sorunla karşılaştıklarını belirtti. Bu sırada, "Pazartesi günü beta ile süremi tamamlamak istedim, 20 dakika oynadım, ardından bilgisayarım beklenmedik bir şekilde kapandı. GPU'm o kadar sıcaktı ki hdmi konektörüne dokunurken parmaklarımı yaktım. neyse ki kalıcı olarak hasar görmemiş." dedi.

diablo-4-beta-bazi-oyuncularin-gpularinin-isinmasina-neden-oluyor

Blizzard'ın şu anda bu sorunun farkında olduğunu doğrulayarak yanıt verdiği benzer sorunları bildirmek için daha fazla oyuncu Diablo 4 forumlarına gitti ve ayrıca oyunculara aşırı ısınan bir GPU'dan nasıl kaçınılacağına dair bazı geçici tavsiyeler verdi. Geliştirici, "Diablo 4 ekibi, bu başlıkta ve başka yerlerde çevrimiçi olarak belirtilen GPU sorunlarına ilişkin raporları araştırıyor. Ekip, etkilenen donanım yapılandırmalarını belirlemek ve soruşturmaya yardımcı olmak için mümkün olduğunca çok veri noktası toplamak için Nvidia ile yakın bir şekilde çalışıyor." dedi.