Devil May Cry 5 seslendirme sanatçısı ırkçı videolarını kaldırdı

Devil May Cry 5 seslendirme sanatçısı ırkçı videolarını kaldırdı
Devil May Cry 5 seslendirme sanatçısı takipçilerin ırkçı ve transfobik içeriğini farketmesinin ardından videolarını YouTube kanalından kaldırdı.Capcom'un yeni çıkan aksiyon oyunu Devil May Cry 5'te Morrison'ı canlandıran Amerikalı...

Devil May Cry 5 seslendirme sanatçısı takipçilerin ırkçı ve transfobik içeriğini farketmesinin ardından videolarını YouTube kanalından kaldırdı.

Capcom'un yeni çıkan aksiyon oyunu Devil May Cry 5'te Morrison'ı canlandıran Amerikalı seslendirme sanatçısı Joey Camen, siyah maskeyle yüzünü siyahi gibi gösterdiği şaka yollu videosunda siyahiler için ırkçı bir terim (N.....) kullandı. Camen ayrıca peruk taktığı ve transfobik şakalar yaptığı bir video çekti.

ResetEra kullanıcısı Skittles, Devil May Cry 5'teki tek siyahi insan olan Morrison'ın (yukarıda) YouTube videolarında ırkçı ifadeler kullanan biri tarafından oynandığı gerçeğini vurguladı.

Camen'in, 2016-2017 yılları arasında bir yıl boyunca düzenli olarak içerik yayınladığı YouTube kanalı kendi tanımına göre "kötü komedi karakterleri" için bir yer. Bu karakterlerden biri de abartılı siyahi olan Krey Master J.

Devil May Cry 5 Joey Camen ırkçı

Bu arada, Devil May Cry kahramanı Dante'yi canlandıran oyuncu Reuben Langdon, YouTube kanalı Toy Bounty Hunters ile yakın tarihli bir röportajında yaptığı yorumlar nedeniyle ağır eleştirildi. Langdon konuşmasında cinsel taciz mağdurlarını suçluyor ve Me Too, Black Lives Matter hareketlerinin tehditkar olduğunu söylüyordu. Langdon, yakın zamanda cinsel tacizle suçlanan diğer aktör Vic Mignogna hakkındaki sorulara yanıt veriyordu.

Capcom sözcüsü şirketin durumu araştırdığını, ancak Camen ve Langdon tarafından ifade edilen görüşlerin Capcom tarafından paylaşılmadığını vurguladı.

Devil May Cry kadrosundan çıkarılması gereken birileri var denebilir. Günümüzde internet yoluyla geniş kitlelere ulaşan sanatçıların ve içerik üreticilerinin bu tarz hatalar yapması kabul edilemez.