Deprem olacak illeri teker teker saydı! O illerde yaşayanlar büyük panikte! Naci Görür açıkladı!

Deprem olacak illeri teker teker saydı! O illerde yaşayanlar büyük panikte! Naci Görür açıkladı!
Prof. Dr. Görür, açıklamasına "Hatay'dan Adıyaman'a, Malatya dahil, büyük deprem beklemiyoruz.

O illerde yaşayanlar büyük panikte! Naci Görür açıkladı! Deprem olacak illeri teker teker saydı- Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat tarihinde meydana gelen büyük depremlerin ardından vatandaşlar tarafından büyük ilgi görmüş ve deprem beklenen bölgeler konusunda bilgilendirme yapmıştır. Prof. Dr. Görür'ün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalar, deprem beklenen illeri gündeme taşımıştır.

Prof. Dr. Görür, açıklamasına "Hatay'dan Adıyaman'a, Malatya dahil, büyük deprem beklemiyoruz. Bu bölgede bundan sonra kırılmamış kimi faylar görece küçük depremler üretebilir, artçı depremler olur. Artçı depremler daha bir sene sürer ve gittikçe büyüklük ve sıklıkları azalır" şeklinde başlamıştır. Ayrıca, 6 Şubat depremlerinin enerji transferine sebep olduğunu belirterek, özellikle Adana Havzası'na doğru saçılan Doğu Anadolu Fay Sistemi ve Malatya'nın batısında uzanan Malatya Fay Sistemi gibi iki fay sistemine enerji transferi olduğunu ifade etmiştir.

deprem-olacak-illeri-teker-teker-saydi-o-illerde-yasayanlar-buyuk-panikte-naci-gorur-acikladi1.jpg

Prof. Dr. Görür, deprem beklenen illere ilişkin de açıklamalarda bulunmuştur. Arap Levhası'nın kuzeye doğru itilmesi sonucunda Adıyaman, Diyarbakır, Siirt, Hakkari ve Yüksekova gibi illerde depremlere neden olabileceğini belirtmiştir. Bu itilmenin Bitlis-Zagros Süturu (Yüksekova Levhası) sınırında gerçekleştiğine dikkat çekmiştir.

Açıklamalarının devamında Prof. Dr. Görür, yazdıklarının genel bir bilgi olduğunu vurgulamış ve farkındalık yaratma amacı güttüğünü belirtmiştir. Ayrıca, deprem durumunda acil müdahale ve halka destek sağlamanın yanı sıra en önemli işin yerleşim alanlarını deprem direncine sahip hale getirmek olduğunu vurgulamıştır. Bu konuda merkezi yönetim ve halkın birlikte hareket etmesinin önemini vurgulamış ve yerel yönetimlere de deprem dirençli yerleşim alanları hakkında bilgi verme sözü vermiştir.

Prof. Dr. Naci Görür'ün bu açıklamaları, deprem konusunda farkındalık oluşturmayı ve yerel yönetimlere deprem direnci konusunda yol göstermeyi amaçlayan önemli bir bilgilendirme niteliği taşımaktadır.