Cyberpunk: Edgerunners anime dizisi Netflix'te yayınlanacak

Cyberpunk: Edgerunners anime dizisi Netflix'te yayınlanacak
CD Projekt RED, yeni RPG oyunu Cyberpunk 2077 için düzenlediği Night City Wire yayını sırasında, Cyberpunk: Edgerunners adlı anime dizisi için Netflix ve Studio Trigger ile ortak çalıştığını duyurdu. Cyberpunk evrenine dayanan...

CD Projekt RED, yeni RPG oyunu Cyberpunk 2077 için düzenlediği Night City Wire yayını sırasında, Cyberpunk: Edgerunners adlı anime dizisi için Netflix ve Studio Trigger ile ortak çalıştığını duyurdu. Cyberpunk evrenine dayanan dizi, 2022 yılında Netflix ekranlarından izleyicilerle buluşacak.

Cyberpunk: Edgerunners, CD Projekt Red'in merakla beklenen yeni oyunu Cyberpunk 2077 ile aynı evrende geçen, 10 bölümden oluşan bir animasyon dizisi olacak. Cyberpunk Edgerunners'ın geliştirici kadrosunda yönetmen Hiroyuki Imaishi ve karakter tasarımcısı Yoh Yoshinari yer alıyor. Her ikisi isim de dizi hakkında somut bilgi vermekten çekinirken, cyberpunk türünde bir anime dizisi üzerinde çalışmaktan duydukları heyecanı dile getirdi.

Cyberpunk: Edgerunners, Cyberpunk 2077 evrenine dayanacak

Cyberpunk: Edgerunners

CD Projekt Red Stüdyo Başkanı ve Cyberpunk 2077 yönetmeni Adam Badowski yaptığı açıklamada, "Cyberpunk dünyasından bir anime üzerinde çalıştığımızı açıklamaktan büyük heyecan duyuyoruz. Var olan tüm cyberpunk kurguları üzerine çalıştık. Yaratıcılığa çok fazla yer bırakan ve bizim üzerimizde çok güçlü bir etkisi olan bir tür. Cyberpunk: Edgerunners, cyberpunk ve animasyon hikayelerine yazılan aşk mektubu niteliğinde." ifadelerini kullandı.

Studio Trigger CEO'su Masahiko Otsuka ise heyecan verici proje hakkında,
"TRIGGER olarak, merakla beklenen Cyberpunk 2077 dünyasında yepyeni bir hikaye yaratmak için CD Projekt Red ile çalışmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu evreni bir animeye uyarlamak büyük bir zorluk, ancak onunla yüzleşmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

CD Projekt RED kısa bir süre önce bilim kurgu RPG'si Cyberpunk 2077'yi 19 Kasım'a ertelemişti. Oyunu PlayStation 4 ve Xbox One için satın alanlar, yeni nesil versiyonunu PS5 ve Xbox Series X'te ücretsiz olarak oynayabilecekler.