Cyberpunk 2077 Eklentisi OpenAI API'yi Entegre Ederek ChatGPT Desteğini Etkinleştirdi

Cyberpunk 2077 Eklentisi OpenAI API'yi Entegre Ederek ChatGPT Desteğini Etkinleştirdi
Cyberpunk 2077 eklentisi sayesinde OpenAI API, oyuna entegre edildi.

Modder "tomatojuice", Cyberpunk 2077 için kendisine ChatGPT desteği sunan harika bir mod yayınladı. Mod derleyici, temel olarak OpenAI API'sini oyuna entegre ederek, bir dizi AI yöntemini doğrudan komut dosyası seviyesinden çağırmanıza izin verir.

cyberpunk-2077-eklentisi-openai-apiyi-entegre-ederek-chatgpt-destegini-etkinlestirdi-1.jpg

Cyberpunk 2077 için yeni bir mod kullanıma sunuldu

Bu eklenti ile oyuncular, oyuncu olmayan karakterler için benzersiz diyalog oluşturmak üzere OpenAI'nin GPT'sini kullanabilir. Modder'e göre bu, oyun içi etkileşimlerin çeşitliliğini ve zenginliğini artırabilir. Cyberpunk 2077'deki yeni AI hatlarını almak için komut dosyası aracılığıyla ChatGPT kullanmanız gerekiyor. Yani oyunu oynarken AI hatlarını kullanan NPC'lerle karşılaşmayacaksınız. Bu nedenle, umarım bir mod geliştirici, NPC'lere yeni diyalog satırları vermek için bu eklentiyle bir mod oluşturabilecektir.

cyberpunk-2077-eklentisi-openai-apiyi-entegre-ederek-chatgpt-destegini-etkinlestirdi-2.jpg

Burada ayrıca harika olan şey, bu eklentinin oyun içi olaylara veya oyuncu eylemlerine dayalı olarak benzersiz hikayeler veya yan görevler oluşturabilmesidir. Ek olarak, AI kullanarak bağlama, NPC verilerine ve oyuncu tercihlerine dayalı prosedürel görevler oluşturabilir. Modlayıcılar, ortamdan dinamik yanıtlar oluşturmak için yapay zekayı da kullanabilir. Bu yeterli değilse, AI, oyuncunun stratejisine ve eylemlerine dayalı olarak düşman taktiklerini kontrol ederek savaşı daha zorlu ve öngörülemez hale getirebilir.