CS:GO, 11 yıl sonra tüm zamanların oyuncu rekorunu kırdı

CS:GO, 11 yıl sonra tüm zamanların oyuncu rekorunu kırdı
Valve'ın popüler oyunu CS:GO (Counter Strike: Global Offensive) üç yıllık bir aranın ardından kendi rekorunu kırmayı başardı.

CS:GO (Counter Strike: Global Offensive), 21 Ağustos 2012 tarihinde oyuncuların karşısına çıktı. 11 Şubat 2023 itibariyle tüm zamanların eşzamanlı oyuncu rekorunu kırdı. Haberin yazıldığı an itibariyle, 1.320.2019 oyuncu oyunda yer aldı. Bundan önceki rekor ise yaklaşık üç yıl önce 1.308.963 olarak kayda geçmişti.

csgo-11-yil-sonra-tum-zamanlarin-oyuncu-rekorunu-kirdi

CS:GO, üç sene sonra rekor kırdı

Counter-Strike oyununun geçmişi 1999 yılına kadar uzanıyor. Önce Half-Life için bir mod olarak başlamıştı. Valve'ın tarihindeki en iyi kararlardan birini alarak dikkat çekmesini sağlayacak kadar popüler oldu. Hakları satın aldı ve ortak yaratıcıları, onu bağımsız sürüm haline getirmek için çalışmak üzere tuttu. Counter-Strike 1.0 artık 23 yaşına girdi.

csgo-11-yil-sonra-tum-zamanlarin-oyuncu-rekorunu-kirdi

CS:GO, resmi Twitter hesabında belirtildiği üzere favori birinci şahıs nişancı oyunudur. Güncel oyun, eski sürümlerin sahip olmadığı pek çok yeniliği içerse de, özünde aynı kaldı. Beş terörist iki bölgeden birine bomba yerleştirmeye çalışırken beş adet counter-terrorist ekibi onları durdurmaya çalışıyor. Oyun, çok iyi koşullarda başlamadı. İlk birkaç yıl büyük değişiklikler gördü. Konsol bağlantı noktası olarak başlayan yapım, şimdi tüm zamanların en rekabetçi FPS'i olarak duruyor. Ayrıca, Steam'in açık ara en popüler oyunu ünvanına sahip oluyor.

csgo-11-yil-sonra-tum-zamanlarin-oyuncu-rekorunu-kirdi

CS:GO şu anda Steam platformunda ücretsiz şekilde yer alıyor. Denemek isterseniz en ufak ücret ödemeden deneyimleme şansına sahipsiniz. Sizler Counter Strike: Global Offensive hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!