CS GO Rankları ve Sıralama Sistemi! Hakkında Tüm Bilgiler

CS GO Rankları ve Sıralama Sistemi! Hakkında Tüm Bilgiler
CS GO rankları ve sıralama sistemi hakkındaki tüm bilgileri ve nasıl yükselebileceğinizi bu içeriğimizde bulabilirsiniz. İşte detaylar...

Önceki Counter-Strike sürümlerindeki en büyük sorunlardan biri, CS:GO sıralama sisteminin bu sorunu çözmek için tasarlandığı aynı oyun seviyesinde takım arkadaşları ve rakipler bulmaktı. Oyuncuların maçlarını daha kullanışlı, daha uzun süreli, son derece heyecanlı hale getirmelerine olanak tanır ve takımlar arasındaki mücadele yoğun bir mücadeleye dönüşüyor. Bu yazıda, CS GO rankları ile alakalı her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz.

cs-go-ranklari-ve-siralama-sistemi-hakkinda-tum-bilgiler

CS GO sıralama sistemi oyun deneyimini nasıl geliştiriyor?

Hemen hemen her çevrimiçi oyunda, deneyimli bir oyuncuyu yeni başlayanlardan ayırmanıza olanak tanıyan bir sıralama sistemi vardır. Becerilerinize bağlı olarak, oyuncunun sıralaması ve unvanı değişebilir. Oynarken tüm oyun yeteneklerinizden sorumlu olan bir performans göstergesidir. CS:GO sıralamanız, oyundaki kullanıcı adınızın hemen altında gösterilir. CS:GO sıralama sisteminin pek çok pratik kullanımı vardır.

cs-go-ranklari-ve-siralama-sistemi-hakkinda-tum-bilgiler

CS:GO sıralama sisteminde ilk 10 maçınızın önemi

CS:GO sıralaması, oyundaki becerinizin bir göstergesidir ve hiçbir şey yapmadan elde edemezsiniz. İlk sıralamanızı almanız için 10 rekabetçi maç kazanmanız gerekiyor. Günde sadece iki maç oynayabileceksiniz. Bu, becerilerinizin seviyesini belirlemenize yardımcı olur. 10 galibiyetten sonra, maçlarınızın performansına bağlı olarak 18 kademeden birine atanıyorsunuz. Bu noktadan sonra, elinizde sınırsız sayıda şans bulunuyor. Bu süreçten sonra resmi olarak derecelendirilirsiniz ve CS:GO'da merdivenden yukarı doğru yolculuğunuza başlayabilirsiniz.

cs-go-ranklari-ve-siralama-sistemi-hakkinda-tum-bilgiler

CS:GO sıralama sistemi bünyesinde dengeli takımların önemi

Genel CS:GO sıralama sistemi, doğrudan rekabetçi maçlardaki galibiyetlere ve kayıplara bağlıdır. Maçlar kazanılırsa, reyting yükselir ve daha yüksek rütbe alırsınız. Kaybedilirlerse, derecelendirme buna göre düşer ve mevcut sıralamayı düşürme şansı vardır. Sıralamanızın nasıl belirlendiği karmaşık olabilir ve birçok kişi yanlış bir şekilde sıralamaların diğer birçok FPS oyunu tarafından kullanılan ELO tipi bir sisteme dayandığına inanıyor.

CS:GO aslında değiştirilmiş bir Glicko-2 sistemi kullanıyor. Her iki sistem de başlangıçta satranç ya da Go gibi oyunlardaki beceriyi belirlemek için geliştirilmiştir. Çevrimiçi shooterlar ve diğer oyunlarla çalışacak şekilde değiştirildi. ELO ve Glicko-2 sistemleri arasında karmaşık matematiksel farklılıklar olmasına rağmen temel çıkarım, CS:GO'da kullanılan Glicko-2 sisteminin sıralamayı belirlerken bireysel oyuna göre takım oyununa ve başarıya öncelik vermesidir.

Gerçek oyun açısından bu, kötü bir takımda en iyi parçalayıcı olmak ya da kötü bir takımı taşımak, sıralamanızı kazanan, dengeli bir takımda olmaktan daha az etkilediği anlamına geliyor. Bu, kişisel istatistikleriniz söz konusu oyunlarda daha düşük olsa bile geçerlidir. Valve, CS:GO algoritmasının bir oyuncunun beceri havuzunu turdaki etkilerine ve takımlarının turu kazanıp kazanmadığına göre değerlendirdiğini belirtiyor.

CS GO rankları nedir?

CS:GO bünyesinde 18 adet derece bulunur. En yüksek rütbeye ulaşmak için zorlu bir yoldan geçmeniz gerekiyor. Hedefinize giden yolda hiçbir şey imkansız değildir. Sırasıyla tüm CS GO sıralamalarını içeren liste şu şekildedir:

CS:GO sıralama dağılımı nasıldır?

Bildiğiniz gibi Global Elite'e giden yol zorlu ama Silver ve Global Elite arasında birçok farklı CS GO rütbesi vardır. Aşağıdaki infografiklerde, 2023'teki ortalama CS:GO sıralama dağılımını görebilirsiniz.

CS:GO'da oyuncuların başarılı olması için uyması gereken pek çok nokta vardır. Bu noktalardan biri, CS:GO takas sözleşmelerinin anlaşılmasıdır.