CD Projekt ikili marka modeliyle Cyberpunk ve Witcher'a odaklanacak

CD Projekt ikili marka modeliyle Cyberpunk ve Witcher'a odaklanacak
CD Projekt Red merakla beklenen yeni oyunu Cyberpunk 2077 üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyor. Diğer yandan şirket resmi olarak "ikili marka modeline" geçtiğini açıkladı. Bu hamle yatırımcılar ve oyuncular için The Witcher...

CD Projekt Red merakla beklenen yeni oyunu Cyberpunk 2077 üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyor. Diğer yandan şirket resmi olarak "ikili marka modeline" geçtiğini açıkladı. Bu hamle yatırımcılar ve oyuncular için The Witcher serisine daha fazla oyun geleceğini onaylıyor. Yeni model CD Projekt Capital Group tarafından yayınlanan ve 2019'un ilk yarısını kapsayan mali raporda gururla duyuruldu.

CD Projekt Red'in değişimle ilgili açıklaması şöyle:

"İki ayrı ana markayı (Cyberpunk ve The Witcher) yönetmek şirketin birkaç bağımsız geliştirme ekibiyle birlikte çeşitli projeler üzerinde paralel çalışmalar yapmasını ve uzun vadeli yayın programını pekiştirmesini sağlar. Birkaç bağımsız ürün çizgisinin desteklediği ikili marka modeline geçiş aynı zamanda üretim ve finansal faaliyetlerin optimizasyonuna izin vererek önemli risk faktörlerini azaltır ve şirket çalışanlarının profesyonel tatminlerini kolaylaştırır."

CD Projekt eş zamanlı olarak iki AAA markası üzerinde çalışarak bilançolarındaki alt ve üst limitleri sınırlandırabilecek ve oyun geliştiricilere daha geniş ve kapsamlı bir iş gücü sunabilecek. Bu da yeni Cyberpunk ve The Witcher oyunları anlamına geliyor!

Rapordaki diğer ilginç bilgiye göre The Witcher 3: Wild Hunt satışları geçtiğimiz yıla göre artış gösterdi. yıla göre sabit kalması gerçeğini içeriyor. The Witcher serisi CD Projekt Red'in hala ana gelir kaynaklarından biri. Şirket Cyberpunk 2077'nin başarılı pazarlama çalışmaları sayesinde oyun kataloğunu yeni kitlelere ulaştırıyor. Cyberpunk 2077'nin devam eden gelişiminin yanı sıra Gwent: The Witcher Card Game'i mobil cihazlara taşıyor.

The Witcher ve Cyberpunk evrenlerinden daha fazla oyun geleceğini bilmemize rağmen yine de Polonyalı şirketin planlarını tam olarak bilmiyoruz. CD Projekt projelerinde farklı stüdyolarla çalışmakta olduğunu belirtse de, şimdilik bu projelerin ne olduğunu kestirmek zor.

Merakla beklenen aksiyon RPG oyunu Cyberpunk 2077 16 Nisan 2020'de PlayStation 4, Xbox One ve PC'ye gelecek. Ayrıca önümüzdeki yıl Google Stadia için de yayınlanması planlanıyor.